Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kripto Dolandırıcılarına Darbe: 166 Milyon Liralık Mal Varlıklarına El Konuldu!

İstanbul’da düzenlenen kripto para

İstanbul’da düzenlenen kripto para borsası dolandırıcılığı operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı. Suç gelirinden elde edilen piyasa değeri 166 milyon 864 bin lira olan 4 konut, arsa ve araca da el konuldu.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “dolandırıcılık” ve “suç gelirlerini aklama” suçlarının önlenip şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Bazı şüphelilerce yönetilen şirketlerin kripto para borsası adı altında hizmet verdiğini, büyük miktarlarda paralar ödenerek parlak bir reklam imajı ve yurt dışından alınan sponsorluklarla güven oluşturulduğunu tespit eden ekipler, şüphelilerin, kripto para borsası aracılığıyla vatandaşları dolandırarak mağdur ettiklerini ortaya çıkardı.

Çalışmaların sonuçlanmasının ardından ekipler, belirlenen firmanın sahibi ve suç örgütü elebaşı Y.U’nun da aralarında bulunduğu 8 şüpheliyi, düzenledikleri operasyonla yakaladı.

PİYASA DEĞERİ 166 MİLYON 864 BİN TL 

Operasyon sonrası suçtan elde edildiği değerlendirilen piyasa değeri 166 milyon 864 bin lira olan 4 konut, arsa ve araca el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyette götürüldü.