Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar, Artık Eşlerinin Soyadı Yerine Kendi Soyadlarını Mı Taşıyacak?

AK Parti’nin önümüzdeki günlerde

AK Parti’nin önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunması beklenen 8. Yargı Paketinde soyadı detayı dikkat çekti. 60’tan fazla maddenin bulunduğu yeni yargı paketinde söz konusu maddeye göre kadınlar, eşlerinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadlarını taşıyabilecek.

AK Parti tarafından önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması beklenen 8. Yargı Paketinde soyadı detayı dikkat çekti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 60’tan fazla maddeden oluşan bir yargı paketi üzerinde çalıştıklarını belirtmişti.

Söz konusu düzenlemelerde Bakan Tunç’un bilgi verdiği yeni yargı paketinde olan 8. Yargı Paketi’nde, dikkat çeken bir “Soyadı” detayının da bulunduğu öğrenildi.

 

YALNIZCA KENDİ SOYADLARINI TAŞIYABİLECEKLER

8. Yargı Paketi’ne göre ilgili maddede yer alan kanuna göre kadınlar, eşlerinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadlarını taşıyabilecek.

AK Parti tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulacak olan 8. Yargı Paketi’nde tazminat komisyonunun alanın genişletilmesinden, ceza yaptırımlarının etkinliğinin artırılmasına kadar bir çok konuda önemli düzenlemeler yer almaktadır.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız kamuoyuyla paylaştıktan sonra o hedefler doğrultusunda biz yasamayı ilgilendiren hususları milletvekillerimizin takdirine sunacağız, yürütmeyi ilgilendiren idari uygulamaları da yürütme olarak hangi bakanlığa düşüyorsa bunların bir hedef olarak gerçeklemesi için gayret içerisinde olacağız.

Şunu ifade ederim, 60’tan fazla maddeden oluşan bir paket söz konusu, taslak söz konusu. Milletvekillerimiz bunlara yenilerini ilave edebilir ya da uygun görmeyebilir. Takdir onların” ifadelerini kullandı.