Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’a Kar Yağışı Ne Zaman Gelecek?

İstanbul Valisi Davut Gül

İstanbul Valisi Davut Gül öncülüğünde, İstanbul genelinde beklenen kar yağışında alınacak önlemlerle ilgili toplantı yapıldı. İstanbul Valisi toplantıda yaptığı açıklamada, “İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlenen Kış Tedbirleri toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız.” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül’ün açıklaması şu şekilde;

“İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yapışı bekleniyor. Bugün, kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için Kış Tedbirleri Toplantısı yapıyoruz. Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyon sağlanmasıdır.

İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız. Afet Çalışma Grupları işine hakim olacak ve talepler ivedi bir şekilde yerine getirilecek.

Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak. Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah, İstanbul’umuzda kar sürecini yüz akı ile atlatacağız”

KIŞ LASTİĞİ KULLANMA ZORUNLULUĞU BAŞLAMA TARİHİ

Ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında uygulanırken, bu yıl İstanbul ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.