Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İklim krizinin önüne ancak bilinçlenmeyle geçebiliriz”

İSTANBUL, (DHA) – Şanlıurfa’da

İSTANBUL, (DHA) – Şanlıurfa’da Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) ‘Kentsel Çözümlere Öncü olmak’ temalı toplantısına katılan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, e-atıklar, atık ilaçlar, atık piller ve ekmek atıklarını ayrı ayrı toplayarak ülke ekonomisine ve yeşil geleceğe katkı sağlıyoruz. İklim krizinin önüne ancak bilinçlenmeyle geçebiliriz. Çevreye, yani yaşadıkları dünyaya duyarlı gençlerimize çok iş düşüyor” dedi. 

Toplantıda küresel gündemler aracılığıyla kalkınmanın hızlandırılması, daha yeşil ve kentsel bir gelecek konuları ele alındı. İklim değişikliğinin olası sonuçları ve yapılması gereken çalışmalar da katılımcılar tarafından anlatıldı. 

Doğaya verilen zararların anlatılması ve farkındalık oluşturulması için ilçe genelinde hassas bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Dursun, “Önceliğimiz çevreye, yeşile duyarlı, kentleşme bilincine sahip bir toplum oluşturmaktır. Bunun da temel yolunun eğitimden geçtiği bilinciyle Sultangazi Modeli’ni geliştirdik. Doğumdan, akademik hayatın tamamlanıp, istihdam edilme sürecine kadar devam eden desteklerimiz aracılığıyla vatandaşımızın her an yanında olduğumuzu hissettiriyoruz ve yalnız bırakmıyoruz. 5-8 yaş arası dönemde Kaşif Çocuk projemiz aracılığıyla yetenek ve ilgi alanlarının ortaya çıkarılmasında yardımcı oluyoruz. İlk becerilerini kazanan 8-18 yaş arası çocuk ve gençlerimizi inovatif, bilimsel ve sanatsal bilgi birikimlerini daha yukarı taşıma ve icat oluşturma süreçlerine katkı sunmak amacıyla Bilim Merkezimiz ile desteklemekteyiz. Ardından belirli bir seviyeye ulaşan gençlerimizin üniversite sınavını da kazanmalarını sağlamak amacıyla, Sultangazi Eğitime Destek Akademisi projemiz ile üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Daha sonra üniversiteyi kazanan gençlerimizi orada da yalnız bırakmıyoruz ve üniversite hayatı boyunca kütüphanelerimizde istihdam ederek hem kendi bütçelerine hem aile bütçelerine katkı sağlamalarında yardımcı oluyoruz” diye konuştu. 

İklim değişikliğinin getireceği olumsuzlukları önlemede eğitimin önemli olduğu kadar sıfır atığın da hayati önem taşıdığını belirten Dursun, “Sultangazi Modeli aynı zamanda iklim değişikliği ile mücadele, Sıfır Atık’a duyarlı bir toplum oluşturmanın öncü adımı olacağı düşüncesindeyiz. Bununla birlikte, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir yeşil projeler vizyonumuz ışığında, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kurarak bu sürece dahil olduk. Bu kapsamda ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, e-atıklar, atık ilaçlar, atık piller ve ekmek atıklarını ayrı ayrı toplayarak ülke ekonomisine ve yeşil geleceğe katkı sağlamaktayız. İklim krizinin önüne ancak bilinçlenmeyle geçebiliriz. Çevreye, yani yaşadıkları dünyaya duyarlı gençlerimize çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı. 

Sıfır Atık mobil uygulaması olan A-Tıkla Katıl’ın önemini belirten Dursun, “Vatandaşımız oturduğu yerden sadece bir tıkla atığını teslim edebilsin istedik. Bu amaçla Sultangazi Atıkla Katıl Mobil uygulamasını hizmete sunduk. Uygulama sayesinde kullanıcılar 4.860 kez randevu almış, topladıkları puanlar karşılığında kendilerine çeşitli hediyeler dağıtılmış, kurulan teşvik sistemi sayesinde geri dönüşümün yaygınlaşması kolaylaşmıştır” dedi.