Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fenerbahçe ve Beşiktaş, PFDK’ya Sevk Edildi !

Fenerbahçe ve Beşiktaş, Ziraat

Fenerbahçe ve Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadıkları mücadelede yaşanan olaylardan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin kuruluna Sevk (PFDK) edildi.

Türkiye Futbol Federasyonluğu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe’nin Gaziantep FK ile oynadığı, Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda çirkin ve kötü tezahürat, saha oylayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Beşiktaş ise Ziraat Türkiye Kupası’nda Antalyaspor ile oynanan mücadelede çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Hukuk Müşavirliği’nce alınan kararlar şu şekilde;

1- VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK Kulübü’nün 06.02.2014 tarihinde oynanan VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK – YILPORT SAMSUNSPOR Ziraat Türkiye kupası müsabakasındaki ”talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Satdyum Güvenlik Komitesi Talimatı Geçici m.2 uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

2- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü’nün 07.02.2024 tarihinde oynanan GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.- FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki” çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca,” saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ” merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi yarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

3- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 08.02.2024 tarihinde oynanan BITEXEN ANTALYASPOR – BEŞİKTAŞ A.Ş. Ziraat Türkiye kupası müsabakasında ” çirkin ve kötü tezahüratı” nediyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

4- TEKSÜT BANDIRMA SPOR Kulübü Başkanı ONUR GÖÇMEZ’in 06.02.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. – TEKSÜT BANDIRMA SPOR Ziraat Türkiye Kupası müsabakası sonrası basın mensuplarına yapmıl olduğu beyanlarında yer alan” hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”