Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Euro 2024’te Şampiyon İspanya

Euro 2024’te finale kalan

Euro 2024’te finale kalan İspanya ve İngiltere, Berlin Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maçı 2-1 kazanan İspanya şampiyon oldu. İspanya, bu kupayla birlikte 4.kez Avrupa Futbol Şampiyonasında mutlu sona ulaştı. İngiltere ise 2. kez finalde kaybetti.

Euro 2024 finalinde dün gece İspanya – İngiltere karşılaştı. Mücadeleyi 2-1 kazanan İspanyollar turnuvada şampiyonluğa ulaştı.

İspanya’nın golleri 47. dakikada Nico Williams ve 86. dakikada Oyarzabal’dan gelirken, İngiltere’nin tek golü 73. dakikada Cole Palmer’dan geldi.

4.KEZ KUPANIN SAHİBİ

İspanya tarihinde 4. kez Avrupa Futbol Şampiyonasında mutlu sona ulaştı. İspanyollar 1964, 2008 ve 2012’nin ardından bir kez daha mutlu sona ulaştı.

İNGİLTERE ÜST ÜSTE İKİNCİ FİNALİNİ KAYBETTİ

İngilizler, EURO 2020 finalinde yaşadığı İtalya yenilgisinden sonra, EURO 2024’te de finalde İspanya’ya mağlup olarak bu turnuvada üst üste ikinci finalini kaybetti.

BİREYSEL ÖDÜLLER

Turnuvanın en iyi futbolcusu İspanya’dan orta saha oyuncusu Rodri seçildi. En iyi genç oyuncu ödülü ise Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en genç oyuncusu ve golcüsü rekrolarını kıran Lamine Yamal’a verildi.