Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EURO 2024 Çeyrek Final Maçları Bugün Başlıyor

Almanya’nın ev sahipliğini yaptığı

Almanya’nın ev sahipliğini yaptığı EURO 2024’te çeyrek final maçları bugün itibariyle başlayacak. Bu turnuvanın en büyük iki favorisi olarak gösterilen İspanya ve Almanya,  bugün TSİ 19.00’da karşılaşacak. Günün diğer karşılaşmasındaysa Portekiz ve Fransa TSİ 22.00’da mücadele edecek. İşte detaylar…

ÇEYREK FİNAL’E KADAR İSPANYA VE ALMANYA

İspanya, çeyrek finale kadar tüm maçlarını kazanarak ulaştı. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’un bulunduğu B grubundan gol yemeden 3’te 3 yaparak lider olarak çıkan İspanya, son 16 turundan Gürcistan’ı 4-1 yenerek çeyrek finale ulaştı.

Almanya ise, İsviçre, Macaristan ve İskoçya’nın bulunduğu gruptan, 2 galibiyet, 1 beraberlikle grubu lider bitirdi. Son 16 turunda Danimarka’yı 2-0 yenen panzerler çeyrek finale kaldı.

 İKİ TAKIM ARASINDA DENGE SÖZ KONUSU

İspanya ve Almanya rekabetinde dengeli bir sonuç var.

İki takım daha önce 26 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda İspanya 8, Almanya ise 9 kez galip geldi. 9 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

İspanya’nın atmış olduğu 32 gole, Almanya 31 golle cevap verdi.

7 OYUNCU KART SINIRINDA

İspanya’da 4, Almanya’da ise 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

İspanya Takımı’nda Dani Carvajal, Robin Le Normand, Alvaro Morata ve Dani Vivian ile Almanya Takımı’nda Robert Andrich, Maximillian Mittelstadt ve Antonio Rüdiger, mücadelede sarı kart görmeleri halinde, olası yarı final karşılaşmasında görev alamayacak.

MUHTEMEL 11’LER

İki takımın karşılaşmaya şu şekilde başlaması bekleniyor:

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Pedri, Rodri, Fabian Ruiz, Lamine Yamal, Morata, Williams

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz

Stuttgart Arena’da saat TSİ 19:00 oynanacak karşılaşmayı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. Tecrübeli hakemin yardımcılıklarını Gary Beswick ile Adam Nunn üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Slovakya’dan Ivan Kruzliak olacak.

PORTEKİZ – FRANSA

EURO 2024 çeyrek final maçlarında günün bir diğer karşılaşmasında Portekiz ile Fransa karşı karşıya gelecek.

Hamburg’daki Volkspark Stadı’nda oynanacak ve TSİ 22.00’da başlayacak mücadeleyi İngiliz Hakem Michael Oliver yönetecek.

Oliver’in yardımcılıklarını vatandaşları Stuart Burt ve Dan Cook yapacak.

Bu turu geçen takım, İspanya-Almanya maçının galibiyle yarı finalde mücadele edecek.

ÇEYREK FİNAL’E KADAR PORTEKİZ VE FRANSA

Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D grubunda mücadele eden Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan alarak ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda ise Belçika’yı 1-0 yenen Fransa, adını çeyrek finale yazdırdı.

Türkiye, Çekya ve Gürcistan ile F grubunda olan Portekiz, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile grubu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Portekiz son 16 turunda normal süresi 0-0 biten ve uzatmalarda’da gol olmayan mücadeleyi penaltılarla kazandı.

29. RANDEVU

Portekiz ile Fransa, bugün 29. kez karşılaşacak.

İki ekip arasında oynanan daha önceki 28 mücadelede, Fransa 19 galibiyet alırken, Portekiz 6 kez kazandı ve 3 maç beraberlikle sonuçlandı.

MUHTEMEL 11’LER

UEFA’nın internet sitesinde yer alan muhtemel 11’ler şöyle:

Portekiz: Diogo Costa, Joa Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha, Diogo Jota, Ronaldo, Bernardo Silva

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Grizemann, Dembele, Thuram, Mbappe