Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dışişleri Bakanlığı Netanyahu’ya Tepki Gösterdi !

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘ Türk köylerini bombaladı’ diyen İsrail Başbakanı Netanyahu’ya tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından Yapılan Açıklama

” Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlara tarihin kara sayfalarına girmiş İsrail’li yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur. Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Benjamin Netanyahu’nun ve Eli Cohen’in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız itirafları, kendi suçlarını örtmeyecektir.

Meşruiyetlerini insanlık vicdanında çoktan yitirmiş olan İsrailli yetkililer, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları öldürerek işledikleri suçları örtbas edemeyecekler ve dikkatleri başka yöne çekemeyeceklerdir.

Dünya kamuoyunda derin infıal uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiriciler ve failleri er ya da geç yargılanacaktır. Türkiye, Gazzedeki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir.”

Neler Yaşanmıştı ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup toplantısındaki yaptığı kınuşma,” İsrail okulları, camileri, kiliseleri, pazar yerlerini kasıtlı olarak hedef alan İsrail, bir şehri içindeki insanlarıyla topyekun yok etme stratejisi uyguluyor. Evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri, yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü estiriyor. Ben gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki; İsrail bir terör devletidir. 2 milyon aşkın sivili atom bombasıyla yok etmekten bahsedenler var. Burdan Netanyahu’ya sesleniyorum; sende atom bombası varmı yokmu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail, sende atom bambası, nüükler bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Bunları biliyoruz ve artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol, gidicisin.” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Başkanı Netanyahu’nun sözcüsü Ofır Gendelman, sosyal medya hesabından Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıtını yayınladı.

Netanyahu, ” Teröristleri destekleyen güçler var. Bunlardan biri de İsrail’e terörist devlet diyen fakat terör devleti Hamas’ı destekleyen Türkiye Cumhurbaşakanı Erdoğan. Kendisi Türk köylerini bombaladı. Ondan ders almayacağız.”