Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dilan Polat Mektubunda: “Dayanamıyorum Eziyet Ediyorlar”

2023 Kasım ayında, kara

2023 Kasım ayında, kara para aklama suçundan aylardır ceza evinde olan ve hazırlanan 75 sayfalık iddianamede 40 yıla kadar hapisleri istenen Dilan Polat’ın kayınvalidesine gönderdiği mektupta, “Dayanamıyorum. Bize eziyet ve zulüm ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Eylül ayında hakim karşısına çıkacak Polat çiftinin tutukluluğunun devamına karar verildi. Cezaevindeki Dilan Polat ise kayınvalidesine gönderdiği bir mektupta isyan etti.

“BENİ ÖLÜME TERK ETTİNİZ”

4 Eylül’de hakim karşısına çıkacak olan Dilan Polat kayınvalidesine mektup yolladı. İçinde bulunduğu duruma veyansın eden Polat, yolladığı mektupta şu ifadeleri kullandı, “Kamuoyuna zulüm ediyorlar. Bizi haksız yere çocuklarımızdan ayırıyorlar. İddianamede tek bir delil olmadan yargılanıyoruz. Hiçbir suçumuz yok. Eziyet, zulüm ediyorlar bize. İddianamede sadece yalancı tanık beyanları ile aylarca daha çocuklarımıza hasret kalacağız. Beni burda ölüme terk ettiler. Bana bir şey olursa eğer ki artık yaşayamıyorum. Hakkım hiçbirine helal değil. Çocuklarımın hasretine dayanacak gücüm, tek bir günüm kalmadı. bu haksızlığa artık dayanamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Allah’ınızdan bulun. Çocuklarımdan ayrı ölüyprum. Haksız ve suçsuz yere burada bizi ayırdınız.

Aileye ‘örgüt’ dediniz. Aile şirketini örgüt yaptınız. ‘Kara para’ dediniz. Alnımızın akıyla çalışıp kazandığımız paraya ‘kara’ dediniz. Tüm raporlar geldi. Zulüm ettiniz bize, medya baskısı dediniz. Bir gecede iftiralarla evimizden ayırıp video, fotoğraf çekip medyaya paylaştınız. Eziyet ettiniz bize başından beri. Özgürlüğüm önemsiz. Evlatlarımızdan ayırdınız haksız yere, suçsuz yere. Hala da devam ediyorsunuz sonu gelmiyor. Bir anneye bu kadar zulüm edilmez. Tüm raporlar mevcut. Savcı tahliye talep etti ama haksız yere hala çocuklarımdan ayrıyım. Hakkımı alan kim varsa helal etmiyorum.” ifadelerini kullandı. Kayınvalide Şükran Polat, gelini Dilan Polat’ın mektubunu “Dilan kızımdan mektup geldi, yüreğim artık dayanmıyor” notu ile paylaştı.