Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Süper Kupa’nın İptal Edilmesiyle İlgili Açıklaması

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin iptal edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sporun gündelik siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılamasına müsaade edemeyiz.” dedi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin iptal edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa hangi adım atılması gerekiyorsa yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz.” ifadelerini kullandı.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL BU ÜLKENİN BANİSİDİR”

İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Necip Fazıl ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin iptal edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü altını çizerek vurgulamak istiyorum. Biz Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Sporun gündelik siyasetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza faydası yoktur. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni hareketleri olarak görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir.

“HANGİ ADIM ATILMASI GEREKİYORSA YAPMAKTAN ÇEKİNMEDİK, ÇEKİNMEYİZ”

Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa hangi adım atılması gerekiyorsa yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Dünkü hadiselerden dolayı futbolseverlere, -20 yılım futbolla geçti, bunlar gibi tribünden seyretmedim- spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum.” ifadelerini kullandı.