Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alev Alatlı’nın Tabutu’nun Başında Konuştu ?

Yazar Alev Alatlı, çoklu

Yazar Alev Alatlı, çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan ve konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;” Şu anda ablaların ablasını ebediyete uğurluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi yazar ve eğitimci olan Alev Alatlı, çoklı organ yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında veda etti. Yazar Alev Alatlı’ya cenaze töreni düzenlendi. Alev Alatlı’nın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı. Cenaze töreninde tabut başında konuşma yapan Erdoğan :” Ebediyete ablaların ablasını uğurluyoruz.” dedi.

İstanbul, Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen cenaze törenine başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Sanatçı Orhan Gencebay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eyüp sultan Camii’nde kılanan cenaze namazını Diyanetİşler Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TÖRENDEKİ KONUŞMASI

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan:” Gerçekten şu anda ebediyete Hakka ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi; anneciğim, ablacığım.. Böyle bir güzelliği vardı. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. O güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanını cennet eylesin. Tüm ailesine de başsağlığı dilerken, toprak anamız ebediyete uğurlanıyor. Rabbim yar, yardımcısı olsun.” açıklamasında bulundu.