Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CANLI / Ali Koç Habertürk’te Açıklamalarda Bulunuyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Habertürk’te canlı açıklamalarda bulunuyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Habertürk’te canlı açıklamalarda bulunuyor.

ALİ KOÇ’UN AÇIKLAMALARI

”Seçim süreci gereksiz sertleşmedi mi?”

Ali Koç: ”Fenerbahçeliler rahatsız, camia rahatsız. Gereğinden fazla sertleşiyor, çok daha da sertleşecek. Aldığım istihbarat bu. Fenerbahçe demokrasisini güçlendiren bir seçim olmalı. Divan seçiminde çok güzel kurallar uygulandı, aynı şey burada olsun istiyordum. İddialar iftiralar havalarda uçuşuyor. Böyle olunca cevap vermek gereği oluyor. En sağlıklı, en medeni yöntem fikirlerin yarıştırılması ama bunun olmayacağı aşikar oldu. 2018 seçiminde, 6 sene boyunca ve şimdi de son olarak bu seçimde açık açık, yeri gelince imayla çok büyük suçlamaları oldu sayın Aziz Yıldırım’ın, proje, FETÖ’cü gibi gibi suçlamalar. İş boyu değiştirdi. Sayın Acun Ilıcalı’ya sıçradı iftiralar. Pazar akşamına kadar 3-4 yöneticiyi daha hedef alacaklar. Sağlıklı bir durum değil bu. Biz yol arkadaşıydık yıllarca.”

”Bu noktaya geldiği için üzülüyor musunuz?”

Ali Koç: ”Tabii ki üzülüyorum, üzülüyoruz, kırılıyorum, yeri geliyor kızıyorum. Bir yolculuk var, keşke yapmasaydık dediğimiz, Fenerbahçe’nin kale gibi durduğu 2 Temmuz süreci var. Sayın Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz, profesyonellerimiz haksız yere zulüm yaşarken biz de dışarıda mücadele veriyorduk. Ben yönetici olmadan önce iş birliğimiz vardı. Fenerbahçe başkanı kimse desteklemek durumundaydık. Aziz Bey ile ağabey kardeş durumumuz vardı. Tatsız bir yere evrildi. Zaman zaman Aziz Yıldırım’ın yanlış mı tanımışım duygusu oluyor. Ben seçim sürecinde de seçildikten sonra da Aziz Yıldırım’a üçüncü kişiler önünde laf ettirmedim. Ulaştım, ulaşmaya çalıştım ona ihtiyacımız olan yerler oldu, yakışacağı yerler olacaktı, Can Bartu’nun cenazesi, Birsel’in Jübilesi gibi yerlerde mesaj yazdım, mektuplar geri döndü, telefonla ulaşmaya çalıştım. Aziz Yıldırım’a nefret dolu biri olsam 20 yıl boyunca aistanı olan biriyle devam ettim. Onla ulaştım. Görüşmek istemediğini söyledi. 3 Temmuz’a birlikte çalışacaktık, imtina ettiler. 6 sene boyunca Fenerbahçe ile ilgili konularda ihtiyacımız olan yerler oldu, iddialar, saldırılar karşısında. Bir TFF başkanı çıkıp 2011’den beri Türkiye’de şike olmuyor dedi. Biz net ve sert bir reaksiyon verdik. Sayın Başkanın topa girmesini beklerdik, ters taraftan topa girdi. İşler kötü gittiğinde keyif aldıklarını gördük. Tatsız bir hafta bittikten sonra balıkçılırda vur patlasın çal oynasın. İşler iyi giderken ses seda yok. Hiçbir destek görmedik. Canı sağolsun. Köstek de olundu ama. Bugün mesnetsiz iddialar o zaman bu ABD projesi, Fenerbahçe filan dertleri değil siyasete girmek için yapıyor dedi. Ankara ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldık. üzülüyorum, keşke olmasaydı diyorum. Canımı vereceğim demeyim ama boynum kıldan ince dedğim kişiyi tanımamışım. Herkes değişiyor, bazen iyiye bazen kötüye. Biz kez daha yarışacağız.”

”FENERBAHÇE TEK TARAFLI BİR AŞK”

Ali Koç: ‘‘Ben 20 yaşındali Ali Koç’a ne önerirdim bilmiyorum ama Türkiye’de değilken de damarlarımızda akan bir aşktı bu. İnsan doğası çift taraflı aşk ister ama Fenerbahçe tek taraflı bir aşk. ABD’de internet yok, cep telefonları yok. En büyük haz aldığımız olay, salı günleri bir video gelirdi. Houston Texas’taydım. Maçları VHS’ye çekerlerdi, pazartesi New York’a gelirdi, salı günü bize varırdı. En büyük keyfimiz o maç özetleriydi. Normal telefonla arayıp radyoya bağlanırdık, telefon ahizesini radyoya koyarlardı. Yüklü gelmeye başladı. Talebe bütçemiz vardı, evden arardım. Keşke 1 sene daha bekleseydim 2018’de. Her şey ortaya çıkacaktı. Gemi yürütülmez hale gelmişti. Fenerbahçe2yi bakkal gibi yönetiyoruz diyrlardı, ‘batık’ diyorlar. Karşı karşıya gelip konuşsak keşke, Fenerbahçe bunu hak ediyor. O böyle borç bırakmadım diyor, ben bıraktın diyorum. Beni seni boşver, UEFA ne diyor? UEFA yayınladığı raporda Avrupa’nın batmaya en yakın kulübü olarak Fenerbahçe’yi gösteriyordu 2028’de. Biz 2 sene daha geç gelsek her şey ortaya çıkacaktı. Oblar kaybederken çok şey kazandılar. Onun için birlikte çıkıp konuşalım ama bunu istedik, olmadı. 57 yaşına gelmiş Ali Koç, bu sevdayı ilk gün nasıl yapıyorsa hala öyle yaşıyor.”

”ŞAMPİYONLUKTAN BÜYÜKTÜR”

Ali Koç: ”117 yıllık kulüp her sene şamopiyon olmuyor. Rakiplerimiz de buhran dönemleri yaşadı, 13 yıl, 18 yıl, 38 yıl. Fenerbahçe, şampiyonluktan daha büyüktür. Fenerbahçe sevdası, hiçbir zaman sönmeyen bir ateştir. Bizim gibi milyonlarca insan var. Bu sevda katlanarak büyüyecektir.”