Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Camide Kaçak Göçmenleri Bulan Polisin Görev Yerinin Değiştiği İddiası

İstanbul Sarıyer’de bulunan Mekke

İstanbul Sarıyer’de bulunan Mekke Nur Camii’nde cep telefonuyla kaydedilen görüntüler ve caminin misafirhanesindeki odalarda saklandığı iddia edilen kaçak göçmenler kısa sürede gündem oldu.

POLİS KİMLİK KONTROLÜ YAPINCA HERŞEY ORTAYA ÇIKTI

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde görev yapan bir polis memuru, 24 Mart’ta devriye gezdiği esnada denk geldiği sarıklı ve cübbeli bir kişiden şüphelenip kimlik kontrolü yapmak istedi. Özbek olduğunu belirten şahıs, “Pasaportum Mekke Nur Camii’nde orada kalıyorum. Benim gibi orada yaşayan birçok kişi var” ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Mekke Nur Camii’ne giden polis memuru, caminin altında Kur’an Kursu’na ait olduğu belirtilen misafirhaneleri kontrol etti ve odalarda yaşayan çok sayıda yabancı kurs öğrencileriyle karşılaştı.

 

POLİSİN SİLAHINA EL KONULDU, GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Ardından pasaport kontrolü yapmak isteyen polis memuru, kalabalığın içinde çok sayıda kaçağın da bulunduğunu gördü. Camideki yabancılar hakkında rapor tutan polis memurunun bir gün sonra silahına el konulduğu ve psikoloğa sevk edilerek görev yerinin değiştirildiği öne sürüldü.

KURS HOCASINDAN AÇIKLAMA

Türkiye‘de gündem olan olayın ardından Show Haber camiye giderek cemaati ve kurs hocası ile röportaj yaptı. Kurs hocası çıkan haberlerle ilgili, “Kaçak değil, vizesi dolmuş. Arkadaşlarını da buraya ziyarete gelmişler. O 10 kişiyi polis götürdü zaten. Devletimize yardımcı oluyoruz. Vatana, millete saldırmak isteyenlere biz dur diyenlerdeniz. Biz bekçilik yapıyoruz.” dedi.

Muhabirin, “Yabancı kişiler burada tam olarak ne yapıyor?” sözleri üzerine kurs hocası, “Kendi memleketlerinde okumak kolay olmuyorsa ki olmuyor. Buralara geliyorlar. Para kazanmak için gelmiyorlar bunlar, okumaya geliyorlar. Bu işler buradaki cemaatin desteğiyle yürüyor.” şeklinde cevap verdi.

 

“CAMİDE KALINACAK BAŞKA YER YOK”

Cami cemaatini ise konuyla ilgili, dışarıdan yabancıların geldiğini belirterek “Afganistan, Özbekistan, Kırgızistan… Camide kalınacak başka yer yok, onun için oralarda kalıyorlar” dedi.