Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Çalışan emeklilere 5 bin

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdi, çalışmalar başladı. Bu hafta Meclis’e gelmesi beklenen çalışmanın yasalaşmasının ardından aralık ayı içerisinde hesaplara yatacağı bildirildi.

Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yatması, çalışan emekliler tarafından yoğun tepki çekmişti. Tepkiler üzerine devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi ve çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için çalışmalar başladı.

“KAPSAMLI DETAYLI ÇALIŞMA SONRASINDA ORTAYA ÇIKACAK”

Konu hakkında açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak.” demişti.

“BİZİM DE HAKKANİYETLİ BULMADIĞIMIZ BİR DURUMDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde gir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik.

Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatı verdim.

Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız.” ifadelerini kullanmıştı.