Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakar Takılı Kaç Tane Araca Ne Kadar Ceza Yazıldı? Çakar Takma Cezası?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan (Çakar Lamba) ya da Emniyet Şeridini İhlal Eden sürücülere karşı 81 ilde yapılan denetimlerde tespit edilen 807 sürücünün çakar lambaları söküldü, toplamda 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çakar lamba kullanan ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı 81 ilde yapılan denetimlerde, tespit edilen 807 sürücünün çakar lambalarının söküldüğünü, 5 milyon 196 bin TL para cezası yazıldığını açıkladı.

“TRAFİKTE ÖNCELİĞİMİZ İNSAN”

Her zaman ifade ettiğimiz gibi trafikte önceliğimiz, ‘Önce İnsan’ diyen Yerlikaya, “Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir” dedi.

5 MİLYON 196 BİN TL PARA CEZASI UYGULANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde 81 il Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında “Işıklı ya da  sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” şahıslara yönelik yapılan denetimlerde, 807 sürücü tespit edildi. Tespit edilen araçlardan çakar lambalar söküldü. Toplamda 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı.