Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biden, Trump’a Karşı Düzenlenen Suikast’ten Sonra Net Mesaj Verdi!

ABD Başkanı Biden, suikast

ABD Başkanı Biden, suikast girşimine uğrayan Donald Trump ardından önemli açıklamalrda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi partiden başkanlık için yarışan  Donald Trump’a yönelik suikast girişimi için, “Bu şiddetin normalleştirilmesine izin vermeyiz. Bu ülkedeki siyasi sicil çok kızıştı. Artık bunu soğutmanın zamanı geldi.” dedi.

Joe Biden, seçim mitimginde suikaste uğrayan eski başkan Donald Trump’a yönelik yapılan saldırı için Beyaz Saray2dan ulusa seslendi.

Biden, “ABD tarihi boyunca daha önce gidilen bu yola girmemeliyiz. Amerika’da bu tür şiddete, istinasız bir şekilde yer yoktur. Bu şiddetin normalleştirilmesine izin vermeyiz. Biliyorsunuz, bu ülkedeli siyasi sicil çok kızıştı. Artık soğutmanın zamanı geldi. Hepimizin bu konuda sorumluluğu var.” dedi.

“HEPİMİZ BİR SINAVLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Biden, Kasım ayında yapılacak seöimlerin, “ABD’nin geleceği için seçim yaklaştıkça hepimiz bir sınav ile karşı karşıyayız, seçimin önemi ne kadar yüksekse, tutkular da o kadar hareretli oluyor. Bu, ne kadar güçlü olursa olsun, inançlarımızın asla şiddete dönüşmesi konusunda her birimize ek bir yük getirmektedir.” ifadelerini kullandı.

Demokrasi için sokakta şiddet değil sandıkta eylem çağrısında bulunan Joe Biden,z ABD’de farklılıklarımızın getirdiği sorunu sandıkta çözeriz. Bunu kurşun ile değil sandık ile yapmalıyız. Amerika’yı değiştirme gücü her zaman halkın elinde olmalıdır, suikastçının elinde değil.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan ABD’nin eski başkanı Trump, Pensilvanya’daki mitingde kürsüden halka hitap ettiği sırada silahlı saldıraya uğramıştı.

Sağ kulağından yararlanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti.

Meydana gelen saldırıda, mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişide yaralanmıştı.

ABD Gizli Servis Ajanları, miting alanın dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu nokraya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.