Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başak Demirtaş İstanbul Belediye Başakanı Adayı Olacak Mı? DEM Parti Açıkladı!

DEM Parti Grup Başkanvekili

DEM Parti Grup Başkanvekili olan Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olma isteğini bildiren Başak Demirtaş hakkında açıklamalarda bulundu. Sezai Temelli kararın kendisi için sürpriz olduğunu bildirerek adaylıkla ilgili değerlendirmenin parti komisyonları ve MYK tarafından yapılacağını açıkladı.

DEM Parti’den Başak Demirtaş’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı ile yapılan konuşmada durumun sevindirici olduğunu açıkladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan DEM Parti Başkanvekili Sezai Temelli, Demirtaş’ın kararının kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

PARTİ’DEN BİZE ÖNERİ GELMEDİ

Edirne F Tipi ceza evinde tutuklu kalan eski HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş açıklamasın da :” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimizden DEM Parti’den bize öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz.” sözleri ile gündem yaratmıştı.

TEMELLİ: DEĞERLENDİRMEYİ MYK YAPACAK

Sezai Temelli, Demirtaş’ın adaylığı hakkında şu açıklamaları yaptı :” Tabii ki batıda bir aday havuzu oluşuyor. Başak Hanım’ın  başvurması bizim için sevindirici bir şey. Biz bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz. Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacak.” ifadelerini kullandı.

ORTAK ÇALIŞMA NEDEN OLMASIN

CHP ile ittifak konusunda sorulan soruyu cevaplayan Temelli :” Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. İstanbul’da güç birliğiyle kazanılacak yerlerde bir ortak çalışma neden olmasın.”dedi.