Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek “Paraya İhtiyacımız Yok” Dedi Meclis Karıştı!

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM bütçe görüşmesi sırasında yaptığı konuşma esnasında “Yurt dışında para aramıyoruz. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” sözlerine CHP’li Burcu Köksal “Paraya ihtiyacımız yoksa bu kadar zam isteniyor, vatandaş kan ağlıyor, madem ki paraya ihtiyacımız yok niye gerekli zamları vermiyorsunuz?” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM bütçe görüşmesi sırasında yaptığı konuşma esnasında “Yurt dışında para aramıyoruz. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” sözlerine meclisi karıştırdı.

Bakan Şimşek, bakanlığın 2024 yılı bütçesini TBMM Genel Kurulunda anlatılırken “Biz hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok. Arzuladığımızdan daha fazla para girişi zaten var.” demesi üzerine CHP’li Burcu Köksal “Paraya ihtiyacımız yoksa bu kadar zam isteniyor, vatandaş kan ağlıyor, madem ki paraya ihtiyacımız yok niye gerekli zamları vermiyorsunuz? Türkiye’nin paraya ihtiyacı var.” dedi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK’İN AÇIKLAMASI

“Seyahatlerimin hemen hemen hepsinde ana gündem maddelerinden bir tanesi yeşil ve dijital dönüşüm olmuştur. Biz hiç kimseden kaynak istemedik, hiç kimseden para istemedik, Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok.”

CHP MİLLETVEKİLİ BURCU KÖKSAL’IN YANITI

“Şimdi paraya ihtiyacımız yok dedi, bunu hiç anlamadım. Paraya ihtiyacınız yoksa bu kadar zam isteniyor, vatandaş kan ağlıyor. Madem ki paraya ihtiyacımız yok niye gerekli zamları vermiyorsunuz? Bir de sayın Bakanı incitmek değil asla amacım galiba karıştırıyor, burası İngiltere değil. Türkiye’nin paraya ihtiyacı var. Bir de madem ki paraya ihtiyacımız yok, sayın bakan neredeyse sürekli havada, neredeyse indiği zamanlar sınırlıdır basından izlediğimiz kadarıyla. Paraya ihtiyacımız yoksa, sayın bakan ve gerekli heyetler neden bu kadar dolaşıyor diğer ülkelerde? Bunu da merak ediyoruz.

SAADET PARTİSİ MİLLET VEKİLİ BÜLENT KAYA’DA DAHİL OLDU

Şimşek, sıcak paranın tehlikelerini iyi bildiklerini, sıcak para peşinde olmadıklarını, asıl hedeflerinin uzun vadeli doğrudan yabancı sermaye girişini sağlamak olduğunu, bunun için de zamana ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Saadet Partili Bülent Kaya, para gelmesi için güvene ihtiyaç olduğunu belirterek,

“Cumhurbaşkanı size dolandırıcı demişti. Ben sizin dolandırıcı olduğunuzu düşünmüyorum. Kendisi sizden özür diledi mi? Özür dilemesini istediniz mi? Çünkü bir dolandırıcıya uluslararası çevreler de güvenmez” dedi.