Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Fahrettin Koca’dan Beykoz’a 800 Yataklı Hastane Müjdesi !

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Beykoz’a şehir hastanesi konseptinde bir hastane yapacaklarının müjdesini verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında; ”Bu yer 500 yataklı ama her odası tek yataklı olarak planlandı. Bunun dışında 219 yoğun bakımı olan bir yer. Yani toplamda muhtemelen 800 yataklı bir hastane olarak fonksiyon verecek.” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Beykoz’da bulunan Rüzgarlıbahçe Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından cami’nin avlusunda vatandaşlarla bir araya gelerek sohbetti.

Bakan Fahrettin Koca yaptığı konuşmasında; ”Başhekimle birlikte hastaneyi yönetecek olan bir yönetim kurulu olsun istiyoruz. Bu yönetim kurulu etkili bir kurul olarak faaliyet göstersin istiyoruz.” dedi.

BEYKOZ’A 800 YATAKLI HASTANE YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların Beykoz’a hastane yapılması talepleri hakkında yaptığı açıklamasında; ” Büyük bir araziyi hızla bulalım dedik. Şu an düşünülen yer Milli Eğitime tahsis edilen bir yerdi, Türk Alman Ünüversitesinin bitişiğiydi. Hatta orada İRTT’nin kullandığı  yerdi, hastanenin dibinde İETT’nin bu yeri de olmaz dedik. Plan değişikliğinde orayı içine aldık. Dolayısıyla 200 dönümün üzerinde inşaatıyla birlikte, 500 yataklı olarak bu ay sonu ihalesi yapılıyor. Bu yer 500 yataklı ama her odası tek yataklı olarak planlandı. Bunun dışında 219 yoğun bakımı olan b ir yer. Yani toplamda muhtemelen 800 yataklı bir hastane olarak fonksiyon verecek. Yer teslimiyle birlikte önümüzdeki 2-2,5 yıl içerisinde şehir hastanesi konseptinde bir hastaneye Beykoz’umuz kavuşmuş olacak.” sözlerini sarf etti.

Fahrettin Koca, yapılacak olan hastanenin ihya adı altında başka amaçla kullanılmasına hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini belirterek; ” Orası da sağlık amaçlı yine hastane olarak kullanılmaya devam edecek. Kim ne derse desin asla inanmayın. Bugüne kadar ben sağlık amaçlı kullanılan herhangi bir hastanemizi, bütün bakan arkadaşlarım bilir, asla vermedim ve vermem.’‘ dedi.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Yoldan geçen öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kandılara karanfil verdi.