Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın Söke’de Kağıt Fabrikasında Yangın

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Sazlı Mahallesi civarında bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası’nda dün akşam saatlerinde başlayan ve gece kontrol altına alınan yangın rüzgarın etkisini arttırması ile yeniden kontrolden çıktı. Aydın ve çevre illerden gelen destek ekiplerinin yardımıyla sürdürülen söndürme çalışmaları devam ederken, gece yarısı yeniden şiddetlenen yangından yükselen alevler geceyi aydınlattı.

Dün akşam saatlerinde Söke Kipaş Kağıt Fabrikası’nın geri dönüşüm alanındaki atık kağıtların depolandığı bölümde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, ekipleri havadan ve karadan müdahalesi ile gece kontrol altına alınmıştı.

Rüzgarın etkisini arttırması ile yeniden kontrolden çıkan yangını söndürmek için karadan müdahaleler devam edildi.

 

Yangına itfaiye ve orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, UMKE ve TOMA’lar da müdahale ediyor. Söndürme çalışmalarına hava kararana kadar helikopter ve uçaklar da katıldı.

Aydın Büyükşehir ve ilçe belediyelerin araçlarının yanında bazı özel firmaların tankerleri ile de devam eden söndürme çalışmalarına destek için Muğla, Manisa, Antalya ve Denizli Büyükşehir İtfaiyesi de destek gönderdi.

Yangın söndürme çalışmaları oluşturulan kriz merkezince yönetilirken şu an itibariyle oluşan maddi hasarın ciddi boyutlara ulaştığı belirlendi. Saatlerdir devam eden yangını söndürmek için ekiplerin müdahalesi devam ediyor.