Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk Havalimanında Kuş Tehlikesi !

Atatürk Havalimanına uçakta bulunan

Atatürk Havalimanına uçakta bulunan bir hasta için iniş önceliği isteyen özel bir uçak, pistteki kuş sürüsü uzaklaştırıldıktan sonra iniş yapabildi.

Atatürk Havalimanı çevresindeki kuş sürüleri uçuş trafiğini aksatabiliyor. Yaşanan son olayda bir özel uçak pilotu, rahatsızlanan yolcusu için iniş önceliği istedi. Kuşların pist bölgesinden uzaklaştırılmasının ardından uçak inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı pistindeki kuş sürüleri hava trafiği için tehlike arz ediyor. İniş yapacak uçaklar, kuş sürüleri uzaklaştırılana kadar havada tur atarak beklemek zorunda kalıyor. Dün öğle saatlerinde havada tur atan özel uçak pilotu yolcusunun rahatsızlandığını söyleyerek iniş için öncelik istedi. Pilot, “Hastamız var da biraz midesi de çok kötü, kustu. Dikkatli şekilde inebilir miyiz?” sözleri üzerine hava trafik kontrolörü kuş aracıyla irtibat kurup arayacağını belirtti.

Kayıt altına alınan telsiz konuşmalarının ardından kuşlar pist bölgesinden uzaklaştırıldı. Uçak sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanına iniş yaptı.