Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Masadaki Rakamlar Neler? 2024 Asgari Ücret

Yeni asgari ücret ne

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücretin masadaki rakamları neler? Asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret brüt ne kadar olacak? işte detaylar…

Yeni yılın gelmesine günler kala milyonlarca insanın beklediği asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Asgari ücret enflasyon üzerinden yapılan hesaplamaya göre pazarlığın yüzde 40 seviyesinden başlaması beklenirken, hükümetin tek zam söylemiyle bu orana refah payı eklenerek yüzde 50’ye çıkması gündemde.

2024 ASGARİ ÜCRET MASADA OLAN RAKAMLAR

Hem Orta Vadeli Program’da hem de Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65. Bu orana göre 6 aylık enflasyon yüzde 37,76 seviyesinde.

Kulislerde konuşulanlara göre, asgari ücret zammında alt sınır yüzde 40. Buna göre 6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 37.76’lık oranın en az yüzde 40’a yuvarlanması bekleniyor.

Eğer asgari ücrete yüzde 40 zam yapılırsa yeni asgari ücret 15 bin 963 TL olacak. Yüzde 45 zam yapılırsa, 16 bin 533  TL olacak. Yüzde 50 zam yapılırsa yeni asgari ücret 17 bin 103 TL olacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET EN GEÇ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, her yılın Aralık ayında toplanmaya başlıyor. Bu yıl da 4 toplantı gerçekleştirecek olan komisyon kararın en geç 31 Aralık tarihine kadar verecek.