Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alexander Djiku, Trabzonspor Maçındaki Yaşanan Olayları Anlattı !

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Alexander Djiku, Fransız basına Trabzonspor ile oynadıkları maçın sonunda çıkan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Alexander Djiku, Fransız basına Trabzonspor ile oynadıkları maçın sonunda çıkan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor ile oynadıkları maçın sonunda çıkan olaylar hakkında konuşan Ganalı oyuncu Djiku, “Maç başı aslında herhangi bir maç başı gibiydi. Tribünler birkaç su şişesi attı ama hakem maçı oynattı. İkinci yarı daha sert geçti. Meşale ve bazı cisimler atıldı sahaya. Hakem tribünleri sakinleştirmeye çalıştı. Anons yaptılar satatta tribünlerin sakinleşmesi için ama maalesef bu gerçekleşmedi. Sonrasında da maç sonu yaşanan olaylr oldu. Bana, 2011’den bu yana Trabzonspor – Fenerbahçe maçlarının gergin geçtiğini anlatmışlardı ama hiçbir zaman bu kadar ağır olaylar yaşanmamıştı. Bu tip şeyler sadece Türkiye’de olmuyor, çok fazla örneği var. Taraftarlar, futbolun sadece bir oyun olduğunu anlamalı. Ancak taraftarlar arasında böyle bir rekabet olduğunu biliyorduk. Birçok ligde maç başında bazı ufak olaylar olabilir ama maç sonuna kadar sürmesi biraz daha tehditkardı. Maç sonu biz galibiyeti kutlarken tek başına bir taraftar açık ve net olarak bizimle kavga etmek için sahaya girdi, zaten birkaç saniye sonra da iş çığrından çıktı. Biz de işin daha ciddi bir boyut aldığını gördük ve soyunma odasına doğru gittik.” sözlerini sarf etti.

“SPORUN İÇİNDE ÇOK FAZLA OLAY YAŞANIYOR”

Bu tarz olayların sadece Türkiye’de yaşanmadığını belirten Djiku, “Marsilya – Lyon maçı var, Dimitri Payet’in yaşadıklarını biliyoruz. Nice – Nantes maçı var önümüzde örnek olarak, bir taraftar hayatını kaybetmişti. Sporun içinde çok fazla olay yaşanıyor, taraftarlar futbolun sadece bir spor olduğunu kavramalı. Sonunda bir kazanan ve kaybeden var, bu şekilde davranmamak gerekiyor. Bu tip olayların yaşanmaması için trübünleri daha fazla uyarmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“8 FİNAL MAÇIMIZ VAR”

Djiku, 8 tane daha final maçını oynayacaklarını belirterek, “Biz 8 final diyoruz. 8 maçı kazandığımız takdirde şampiyon olacağımızı biliyoruz. Süper kupa maçımız var Galatasaray’a karşı, Konferans Ligi’nde Olympiakos maçlarımız var. Ligde uzun süre şampiyon olamadık… hepis ciddi birer hedef bizim için. Futbola odaklanıp, taraftarımız için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi vesözlerini noktaladı.