Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Abdullah Zeydan Kimdir? Belediye Başkanlığı Neden Elinden Alındı?

31 Mart’ta gerçekleşen yerel

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimde DEM Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın seçime hakkı, Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine geri alındı. YSK ise DEM Parti’nin adayı Zeydan’ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas’ı belediye başkanı olarak belirledi ve mazbatasını verdi.

DEM PARTİ’DEN YAZILI AÇIKLAMA

Alınan karar sonrasında DEM Parti sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

“Van İl Seçim Kurulu’nun oy çokluğu ile partimizin büyük bir farkla kazandığı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbatayı AKP adayına verme kararını reddediyoruz. Bu karar iktidarın müdahalesi ile başlatılan siyasi darbe sürecinin devamıdır. Ayarlanmış Van İl Seçim Kurulu üyelerinin oy çokluğu ile verdiği karar hukuksuzdur, gayri meşrudur, halk iradesini tanımama kararıdır. Avukatlarımız karara itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu’nu bu hukuksuzluğa son vermeye ve halkımızın iradesini tanımaya çağırıyoruz. Partimiz, üyelerimiz, halkımız ayaktadır ve bu hukuksuzluk giderilene kadar meşru ve demokratik tepkimiz devam edecektir.”

ABDULLAH ZEYDAN KİMDİR?

Abdullah Zeydan 22 Temmuz 1973 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Uluslararası Amerika Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.

Kısa bir süre farklı şirketlerde mimar olarak çalıştı. 6 Haziran 2015’de yapılan Türkiye genel seçimlerinde Hakkari milletvekili seçildi. Halkların Demokratik Partisi’nin üyeleri arasındadır.

Öte yandan Zeydan, Güneydoğu’nun en kalabalık halklarından biri olan Pınyanişi aşiretine mensuptur. “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan dolayı şu an Edirne F Tipi Cezaevi’ndedir.

Zeydan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin, 26 Temmuz’da yapılan protesto yürüyüşünde, “PKK’nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar.” demişti.