Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret Nekadar Olacak? Cevdet Yılmaz Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı bir televizyon programında milyonlarca çalışanın beklediği Asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı Tv programında asgari ücret ile alakalı mesajlar verdi. Cevdet Yılmaz açıklamasında;” Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Enflasyonla Mücadelede Son Durum

” Türkiye reel ekonomide ve büyümede çok başarılı oldu. Reealde elde ettiğimiz başarıyı, enflasyonunu düşürerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Sıkıntımız enflasyon. O nedenle enflasyonla mücadele en önemli maddemiz olmuş durumda. Yıllık bazda enflasyonda düşüş 2024’te görülecek. 2025’te enflasyon yüzde 15, 2026’da tek haneli olacak.” dedi.

2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı bir Tv programında Asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Yılmaz;” Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önlemli gelişme oldu. Asgari ücretti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk.

Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur.” ifadelerini kullandı.