Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Refah Sınır Kapısından Yakıt Geçmesine İzin Vermedi !

İsrail bombaladığı Gazze’ye Refah

İsrail bombaladığı Gazze’ye Refah sınır kapısını açarken yakıt geçmesine izin vermedi. Günlerdir İsrail’in bombardımanının etkisinde kalan Filistine bugün Mısır sınırındaki Refah sınır kapıları açıldı. İsrail insani yardımın geçmesine izin verdi ama yakıt geçmesine engel oldu.

Açıklama yapan Gazze bölgesindeki Sağlık Bakanlığı: ” Uluslararası topluma ve Mısır’a, hastanelerde daha fazla kurban kaybolmadan önce yakıt ve acil sağlık , ihtiyaçlarının karşılanması için derhal çalışmaya çağrıda bulunuyoruz.”

 

İsrail’in ordu sözcülerinden olan Daniel Hagari yaptığı açıklamada, insani yardımın kuşatma altındaki bölgenin güney kısmına gideceğini ancak Gazze’ye yakıt girmeyeceğini açıkladı.Daniel Hagari ” Gazze’ye sadece yiyecek, su ve tıbbi yardımın girmesine izin verilecek.” ifadelerinde bulundu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ 300 Bin KİŞİLİK SAĞLIK MALZEMESİ YOLLADI

DSÖ Akdeniz Bürosu, Gazze’ye 4 kamyon tıbbı malzeme gönderdiği belirtildi. Yollanan 4 kamyon’un içinde 1200 kişilik travma tedavi tıbbi malzemesi, 235 kişilik travma çantaları ve kronik hastalıklar için 1500 kişiye ilaçve üç ay boyunca 300 bin kişiye yetecek kadar sağlık malzemeleri gönderdi.

Gazze’deki Hamas’a bağlı hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf’un yaptığı açıklamada : ” Geçici süreyle açılan Gazze Şeidi’nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’ndan girecek sınırlı yardımlar kentte yaşanan insani felaketi değiştirmeyecek.” ifadelerini kullandı.