Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FENERBAHÇE SON 50 YILIN EN İYİSİ YORUMU !

Efsane Teknik Direktörlerden birisi

Efsane Teknik Direktörlerden birisi olan Mustafa Denizli Fenerbahçe hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. ”Çok iddialı olmasın ama Fenerbahçe belki de son 40-50 yılın en iyi kadrosunu kurdu.” açıklamalarında bulundu.

Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Mustafa Denizli Sabah Spor’a konuştu. TFF’nin Montella kararını , Beşiktaş yönetimin Burak Yılmaz tercihine kadar bir çok konuda açıklamarda bulundu.

Yabancı sayısı çok tartışılan bir konu, yorumunuz nedir? Kaliteli yabancılar, yerlileri oynatmak açısından etkili midir?

Mustafa Denizli : ”İyi futbolcularla seyredilir hale gelen bir dal futbol. Ekip arkadaşların, potansiyelini ortaya çıkartmak için etkendir. Saha içi denen bir dil var. Milli Takım‘ın oynadığı son maçlara bakarsanız Galatasaray ve Fenerbahçe ağırlıklı oynayanı, oynamayanı görev yapıyor. Bu bir rekabet. Senin potansiyelin varsa önünün kesilme ihtimali olmaz. Son örneği Arda Güler. Yerlisi, yabancısı yok. İyisi var, kötüsü var. 85 milyonluk bir ülke için bu yabancı sayısı fazla ama madem uluslararası rekabetin içindesin, ayak uyduracaksın ama madden zaten uyduramıyorsun. Liginin değerinin diğerlerinin yanında esamesi okunmuyor. Avrupa’da bir kazanan burada 2-3 kazanıyor. Milli Takım’da görev yapanlara bakınca Türkiye kısmen de olsa ihracatçı bir konuma da girdi. Yabancı sayısıda, artılı sistemleri sevmiyorum. Rakam düz olmalı.”

Milli Takım’da yerli mi, yabancı hoca mı olmalı tartışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar başarılarda hep yerli isimler var. Kuntz neden tutmadı, Montella’da ışığı gördünüz mü?,

”Birinin niye tutmadığını, diğerinin niye tuttuğunu söyleyebilmek çok kolay değil. Görünen bir şey var; Milli Takım şu an çok iyi bir jenerasyon yakaladı. Milli takımlar teknik adamın fizik çalışma yapacağı bir yer değil. Futbolcular kulüplerinden hazır gelir. Burada psikolojik ve pratik çalışma yapılır. Farklı takımlardan gelen oyuncuların ortak hareket edeceği ortamı sağlamak gerekir. Montella bunu sağladı. Oyuncuların vücut dilinden bunu görüyoruz. Milli Takım ülke insanını üzdüğünde ilgi azalır. Bakışlarda sevgi yoktur. Futbolcu kendini değersiz hisseder. Kadın voleybol takımımız başarılı oldu. Bunun değerlendirmesini kim yapacak? Kamuoyu ve ülke yöneticileri. Soyunma odasına girer girmez, Cumhurbaşkanı ile konuşmak sporcunun kendisini değerli hissetmesine neden olur. Haltercimiz, okçularımız için de durum böyle. Kendilerine değerin verildiğini üst düzeyden, alt düzeye kadar hissetmek sporcuya çalışmayla elde edilmeyecek bir motivasyon verir.”

Milli Takım’da hoca yerli mi olmalı?

”Dünya futbolunun önde gelen ülkelerine bakınca milli takımların başında genelde o ülke insanı vardır. İngiltere’de Premier Lig’de başı çeken takımların hocaları yabancıdır ama milli takımda göremezsin. Fransa’da, İtalya’da, İspanya’da, Almanya’da bu böyledir. Ben olaya öyle bakmıyorum. Futbolun dili ortaktır. Önemli olan bu insanlarla aynı duyguda buluşmak ve yansıtmak. Futbol bir elektrik oyunu. Sadece saha içinde olmaz. Milli takımdaki çalışmalar psikolojiktir.”

İlk 3’e girer miyiz?

Arda Güler de Milli Takım’a katılacaktır herhalde Üst üste gelen sakatlıkları, kendini göstermek için çok yüklenmesinden olabilir mi?

Gelelim lige. Yarışta G.Saray ile F.Bahçe arayı açtı. Bu hafta sonu G.Saray-Beşiktaş derbisi var. Bir tarafta genç yaşına rağmen şampiyonluklar yaşamış Okan Buruk, diğer tarafta çiçeği burnunda Burak Yılmaz. Nasıl bir derbi bekliyorsunuz?

”İkisi de öğrencim. Çok sevdiğim, başarılı sporculukları olan, ikisi de zeki ve sempatik. Okan daha önce başladı, başarıları var. Burak’ın da önü açık, bu haftaki maçın sonucu ne olursa olsun önü açık. Beşiktaş bu maçta şartlar ne olursa olsun Galatasaray’a kaybeder diye bir şey yok. Derbilerde neler yaşandığını yıllardır biliyorum. Ne sonuçlar gördük. Her şeye rağmen Burak için önemli bir sınav olacak ama sonuç ne olursa olsun Burak’ın geleceğini etkileyecek bir şey olmaz. Burak’ın antrenörlüğünden son derece umutluyum.”

Beşiktaş, Burak Yılmaz’la devam etmeli mi?

”Dışarıdan benim fikir söylemem doğru olmaz ama yönetim değişecekse, yeni bir teknik adam gelecekse bile o da Burak Yılmaz‘la devam edebilir. Burak daha yolun başında. Asistanlık dönemini en iyi şekilde götürebilir.”

Fenerbahçe’yi şampiyon yapan ilk Türk hocasınız. Bu sezon şampiyon olur mu?

”Çok iddialı olmasın ama Fenerbahçe belki de son 40-50 yılın en iyi kadrosunu kurdu. Çok kaliteli oyunculara sahip oldular.”

 

Yenilgisiz gidiyor. Bu, baskı oluşturur mu?

”Namağlup olan takımı yenmek isteyen rakipler daha hırslı oynayabilir. Bunu ilk ben başarayım, ben yeneyim düşüncesi olur. Bu da dezavantaj olabilir. Ama Fenerbahçe, tecrübeli ve saha içi liderleri olan bir takım.”

G.Saray’ın şansını nasıl görüyorsunuz?

Kopenhag maçı benim için sürpriz oldu. Orada düşündüğümü yapsa 6 puan olacaktı ve çıkması garanti gibi olacaktı. Galatasaray, Kopenhag karşısında 2-0’dan döndü. Her takım her takımdan puan alabilir.

Bu sene avrupa’da bir kupa gelir mi?

Fenerbahçe bu kadrosuyla yolun sonuna kadar gidebilir. Beşiktaş için son oynadığı karşılaşma psikolojik olarak bir olumsuzluk yaratmış olabilir ama büyük bir camia. 3’ü de gruptan çıkar. F.Bahçe’nin yolu daha açık görünüyor.”