Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belçika – İsveç Maçı Silahlı Saldırı Sonuçu İptal Edildi

2024 UEFA Avrupa Şampiyonası
2024 UEFA Avrupa Şampiyonası F grubunda Belçika ekibi İsveç ekibini konuk etti. Kral Baudouin statyumundaki bulunan taraftarların dışı çıkması duyruldu.UEFA karşılaşmayı ilerki dönemlere erteledi.

Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında Belçika ekibi İsveç ekibini konuk etti. Maçın ilk yarısı 1-1’le sonuçlanırken Başkent’te yaşanan silahlı olaydan sonra İsveç Milli takımı oyuncuları ikici yarıya çıkmak istemediler. Maçın oynandığı statyum’un 5 kilometre mesafesindeki silahlı olayda ölen kişilerin maç’a gelen İsveçli taraftarlar olduğu düşünülüyor. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için ülkede terör alarmı’nın en zirveye çıkarıldığı duyruldu ve karşılaşmayı sahadan takip eden taraftarların güvenlik sebebiyle sahadan çıkarılması duyruldu.

Sosyal medyada bir şahısın video paylaşarak saldırganın kendisi olarak idda etmesi Ülke terör alarmını en zirve noktaya çekti. Belçika Başkanı Alexander de Croo’ da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin isveçli olduğunu ama sayılarının belli olmadığını belirtti.Kendisini   Abdesalem Al Guilani ve Allah Savaşcısı olarak tanıtan şahıs ölü sayısının iki değil üç olduğunu belirtti.

Belçika Başkanından gelen açıklama ise ;  ”Bu gece Brüksel’de bir silahlı saldırı meydana geldi. Kayıplar var. Saygı göstererek bu olayla ilgili hiçbir görüntü veya videonun paylaşılmamasını rica ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

 

UEFA’DAN yapılan açıklama ise şu şekilde; “Brüksel’de meydana gelen şüpheli terör saldırısının ardından, iki takım ve yerel polis yetkilileriyle yapılan istişareler sonrasında, Belçika ile İsveç arasında oynanan Euro 2024 eleme karşılaşmasının iptal edilmesine karar verildi”