Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Açıklamalar!

Bugün İYİ Parti Genel

Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Meral Akşener Konuşmasında :’ İYİ Parti olarak, biz kendi hesabımızı yaptık:Öncelikle biz asgari ücretin, Ocak ve Temmuz aylarında;yılda iki defa belirlenmesi konusunda ısrarlıyız. Asgari ücret tespit edilirken de; mevcut asgari ücretin; Türk-İş’in, açlık sınırının, baz alınması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşenir’in Grup Toplantısı Konuşması

”  İYİ Parti olarak, biz kendi hesabımızı yaptık. Öncelikle biz asgari ücretin, Ocak ve Temmuz aylarında; yılda iki defa belirlenmesi konusunda ısrarlıyı. Asgari ücret tespit edilirken de, mevcut asgari ücretin değil, Türk-İş’in, açlık sınırının, baz alınması gerektiğini düşünüyoruz.

Çünkü bize göre, Milletimiz için, açlık sınırı altındaki bir ücret, kesinlikle kabul edilemez.

Ayrıca iktidarın, manşet enflasyon hedefini esas almak, asgari ücret tespitinde, milletimizin lehine bir sonuç, ortaya çıkarmıyor. O nedenle, asgari ücret, manşet enflasyon hedefiyle, uyumlu olacak biçimde, gıda enflasyonu, esas alınarak belirlenmelidir. Bunun için de, genel enflasyonla gıda enflasyonu arasındaki, geçmiş yıllardaki ilişkiyi, dikkate almak yeterli olacaktır.

Gerçek enflasyonun üzerine, yüzde 20, yüzde 30, refah payı vermediğiniz sürece, yani kendi makyajlı rakamlarınıza göre bile; yüzde 60’ların üzerinde bir maaş artışı, yapmadığınız sürece; milletimiz, enflasyonun altına ezilmeye, aynen devam eder.” dedi.

Yerel Seçim Mesajı

”  Biliyorsunuz, yerel seçimler yaklaşıyor. Ama yereldeki sorunlar yerine, suni gündemler konuşuluyor. Siyasi partilerin, şehirlerimiz için ürettiği çözümler yerine, her gün ortaya atılan, yün yumukları tartışılıyor. Projeler yerine, sözde kulisler; Vizyonlar yerine, dedikodular;Milletimizin, karşılanmayı bekleyen talepleri yerine; aritmetik hesapları yarıştırılıyor.

İşte siyasetin içine düşürüldüğü, bu çukurda biz, İYİ Parti olarak, rekabetimizi; milletimiz ve memleketimiz için, ortaya koyduğumuz; vizyonumuz, çözümlerimiz ve projelerimizle yapmaya; inatla ve ısrarla, devam ediyoruz. Nitekim, her hafta; farklı bir başlık üzerinden, milletimize sunduğumuz; İYİ Belediyecilik vizyonumuzu; bu haftada çok önemli bir konu üzerinden, anlatmaya devam edeceğiz.

İşte bu tablo karşısında, biz, İYİ Parti olarak; İYİ Belediyecilik vizyonumuzla; milletimiz için, her şeyden önce; yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz. Yetkiyi devraldığımız, tüm şehirlerimizde toplu taşımayı ön planda tutan, huzurlu, güvenli ve konforlu, seyahat imkanı sağlayan; Zaman kaybına, çevre ve gürültü kirliliğine, neden olmayan; Kalabalıklaşmanın getirdiği, artan talepte baş edebilen, değişen şartlarda, teknolojinin imkanlarını kullanarak, uyum sağlayan; adil kapsayacı ve erişebilir ulaşım hizmetlerini hayata geçirmeye talibiz.” dedi.

Bu Yolda: Övgü Süsü Verilen, İftiralar Duyacağız

Biliyorsunuz, bugüne kadar; nice zorlu günler yaşadık. Nice saldırılara, hakaretlere, iftiralara göğüs gerdik. Nice ablukaları, ambargoları, engelleri aştık. Nitekim, açık konuşayım: bugünden sonra da bizi; gül bahçeleri beklemiyor. Tam tersine; Önümüzde, dikenlerle, sırtlanlarla, haşerelerle dolu; çetin bir yol var.

Bu yolda; övgü süsü verilen, iftiralar duyacağız. Çiçek demetlerinin ardına gizlenen, tehditler alacağız. Yüzümüze gülüp; tetikçilerini, üzerimize salanları göreceğiz. Ancak şunu çok iyi biliyorum ki; Dün olduğu gibi, bugün de; bunların hepsine, dişimizi sıkacak; göğsümüzü gereceğiz. Çünkü bizim için siyaset, hiçbir zaman; bir konfor alanı, bir rant kapısı olmadı. Biz hep, baskıya karşı, baş kaldıranlar olduk. Biz hep, dayatmaya karşı, direnenler olduk. Biz hep, siyaset simsarlarının tekerine, çomak sokanlar olduk. Ve biz hep; milletin yararına olanı, yılmadan savunanlar olduk.