Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marmara’da 5,1 Büyüklüğündeki Depremden Sonra Kaç Artçı Deprem Oldu?

Dün sabah 10.42 saatlerinde

Dün sabah 10.42 saatlerinde Marmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde  meydana gelen 5.1’lik depremin ardından bölgede kaç artçı sarsıntı oldu? İşte tüm detaylar..

Dün sabah 10.42 saatlerinde Bursa, İstanbul ve çevre illerden hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Öncelik olarak AFAD oluşan bu depremin şiddetini 5,1 olarak açıkladı. Yaşanan bu depremin tam 3 dakika ardından sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yaşanan bu depremin şiddeti Bursa, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale gibi çevre illerden hissedildi. Depremin ardından İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından olumsuz bir durumun olmadığını açıklayarak vatandaşları rahatlatmıştı.

Ardından AFAD Genel Müdürü olan Okay Memiş yaptığı açıklamada ; Deprem orta büyüklükteydi, artçılar sürebilir.” açıklamasında bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Deprem Paylaşımı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

” Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen çevre illerden hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve Milletimizi afetlerden korusun.” Bakan Yerlikaya depremden hemen sonra bu paylaşımı yapmıştı.

3 Dakika’da 2 Büyük Deprem

Dün saat 10.42 civarlarında Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde 5,1 büyüklüğünde, ardından 3 dakika sonra saat 10.45’de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

5,1 Depremden Sonra Kaç Artçı Sarsıntı Oldu?

Marmara Denizi Açıkları Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5,1 ve 4,5 büyüklüğündeki depremlerden sonra Bursa Mudanya ve Marmara denizinde toplamda 115′den fazla artçı deprem meydana geldi.

AFAD Genel Müdürü Okay Memiş’in yaptığı açıklamada ”Deprem orta büyüklükteydi, artçılar sürebilir.” açıklamasında bulunmuştu.