Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altay Kulübü Başaknından VAR’a tepki !

Geçtiğimiz günlerde Trendyol 1.Lig’de

Geçtiğimiz günlerde Trendyol 1.Lig’de konuk olduğu Öorum FK’ya 3-0 mağlup olan Altay Kulübü’nün Başkanı Murat Pervane VAR’ı eleştirdi. Eleştirisine  ‘VAR mı yok mu?’ başlığı ile başladı.

Altay Başkanı Murat Pervane hakemlerin akıl almaz hataları olduğunu iddia eden açıklamalarda bulundu.

Murat Pervane’nin Açıklamaları

” Müsabakanın başlarında oyuncumuz Salih Sarıkaya’nın rakibiyle ikili mücadeledeyken faul bile olmayan pozisyona faul kararı ve sarı kart verilerek oyuncumuz 75 dakika oyundan atılma riskiyle oynamak zorunda bırakılmış ve mücadele gücü düşürülmüştür. Müsabaka 0-0 eşitlikle devam ederken dakikalar 23’ü gösterdiğinde yine mücadeleyi stadyumdan ve televizyon başından izleyenlerin vicdanlarına sığmayan bir hakem kararı verilmiştir. Futbolcumuz Eren Erdoğan rakip takım kalecisiyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirip takımımızı öne geçirecekken rakip oyuncunun arkadan yaptığı faul ile yere düşürülmüştür. Pozisyon sonunda penaltı ve kırmızı kart kararı verimesi gerekirken, müsabakanın hakemi taradından oyun devam ettirilmiş.” ifadelerini kullandı.

Çoruk FK – Altay maçının 51.dakikasında Altay forması giyen Onur Efe’nin cezasahasında rakibin müdahelesiyle yerde kaldığı pozisyonda, maçın hakemi’nin penaltı yerine devam kararını verdiğini söyleyen Murat Pervane şu açıklamaları kaydetti;

” Rakip oyuncu tarafından futbolcumuz Özgür Özkaya2nın dizine ve bileğine aynı anda sert müdahale yapmış, direkt kırmızı kart gösterilmesi gerekirken hakem kuralının gereğini uygulamamıştır. En iyimser ihtimalle müsabakanın hakeminin forumsuz olduğu, pozisyonu ve pozisyonları iyi göremediğini ya da süzemediğini iyi niyetle düşünmeye çalışsak da VAR odasında pozisyonu inceleyen hakemler nasıl olur da müsabakanın hakemini uyarmazlar ve pozisyonu izlemek için hakemi davet etmezler? Sezon başından beri hakemlerin takdir haklarının neredeyse tamamını rakiplerimiz lhine kullanmalarının bir sebebi VAR mı bilemiyorum.” dedi.

Bazı kulüpler için VAR protokolü hemen devreye girerken, kulübümün lehine karar verilmesi gereken pozisyonlarda VAR devreye girmemektedir.

O zaman sorumluluğum gereği yetkililere ve sorumlululara soruyorum. VAR protokolü, TFF’nin yetkili kurulları ve MHK, adil oyun var mı yokmu Tüm yetkili ve sorumluları göreve davet ediyor müsabakaların adil yönetilmesinin sağlamalarını ivedi olarak talep ediyorum. Benzer mağduriyetlerin Altay Spor Kulübü özelinde tekrar yaşanmaması için konunun Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu nezinde takipçisi olacağımı beyan ediyorum. Hiç kimse ya da hiç bir kurum Altay Spor Kulübü için peşin hükümde bulunarak hareket edemez ve etmeyecektir. Buna asla izin vermeyeceğim bilinmesini isterim.” dedi.