Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAAN ve ANKA-3 İlk Uçuşları İçin Hazırlanıyor !

Türkiye son dönemlerde çok

Türkiye son dönemlerde çok önem gösterdiği insansız hava araçlarına bir yenisini daha ekledi. Herkesin dikkatini çeken Milli Muharip Uçağı KAAN Aralık ayının ortalarında test edilecek ve 27 Aralık’ta ilk uçuşuna hazırlanacak. ANKA-3 ise yapısal , tasarım ve alt sistem iyileştirilmesinin ardından uçuşuna hazır bir hale gelecek.

 

Ülkemizin başında lider gelen havacılık şirketi olan Türk Havacılık Uzay Sanayi ( TUSAŞ ) bu yıl yurt içi ve yurt dışı talep üzerine yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Türk Havacılık Uzay Sanayi ( TUSAŞ ) yılın son aylarında heyecanı baya yukarı çıkartmış durumda. TUSAŞ yılın son zamanlarında ANKA-3 ve KAAN Milli Muharip uçaklarının uçuşlarını gerçekleştirmeye çalışıyor.

ANKA-3 Uçmaya Hazır

ANKA-3 uçan kanat sayesinde düşük radar görünürlüğü, aşırı hız ve aşırı yük taşıma kapasitesi gibi birden fazla özelliklere sahip.

ANKA-3 alt yapı sistemi ve yapısal iyileştirilmeden sonra Aralık ayının sonlarına doğru gökyüzü ile buluşacak.

KAAN’ın Uçmasına Günler Kaldı

Türkiye’nin göz bebeği projelerinden birtanesi olan KAAN’ın uçması için üzerinde çalışılan yük testleri sona ermiş durumda. En ufak parçasına kadar sökülen KAAN’ın ilk uçuşunda üzerinde yer alacak görev sistemleri ve alt sistemleri de yapılan bağımsız testlerinin ardından uçak üzerindeki yerlerini almaya başladı. Montaj’ının tamamlanmasından sonra piste çıkacak olan KAAN, ilk etapta yavaş bir şekilde ve sobra hızlı taksi ile ilk uçuşuna hazır hale getirilecek. Açıklamalara göre 27 Aralık’ta KAAN’ın uçurulması bekleniliyor.

Yapılan açıklamalarda ANKA-3 ve KAAN prototipleri daha önce HÜRJET projesinde uygulanan, uçuşlarını boyasız gerçekleştirecekler. Böylelikle bu uygulamada Hava araçlarının uçuş esnasında ortaya çıkacak ve hava araçlarında iyileştirilme yapılacak hususların tespiti daha kolay bir şekilde hal edilecek.