Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail, Gazze’ye Havadan Attığı Bildiride Ne Yazıyor?

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda 4

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda 4 günlük geçici insani ateşkes saat 08:00 (TSİ) başladı. İsrail ordusu ateşkesin yaşandığı Gazze’ye havadan bildiri attı. Bildiride, “Savaş henüz bitmedi. Güzey’den Kuzey’e  gitmeyi düşünmeyin. Kendinizi tehlikeye atarsınız. Kuzey’den Güney’e geçebilirsiniz ama Güney’den Kuzey’e geçemezsiniz.” ifadeleri yer alıyor.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri devam ederken bölgede 4 günlük geçici insani ateşkes ve esir takası gerçekleştirilecek. İsrail ordusu geçici ateşkes yaşanan Gazze şeridine havadan uçaklarla tehdit bildirisi attı.

 

İSRAİL’İN ATTIĞI BİLDİRİ’DE NE YAZIYOR?

İsrail ordusu tarafından havadan atılan bildiride, “Savaş henüz bitmedi. Güneyden Kuzeye gitmeyi düşünmeyin. Kendinizi tehlikeye atarsınız. Kuzeyden Güneye geçebilirsiniz ama Güneyden Kuzeye geçemezsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDAKİ ATEŞKES’TE NELER YAŞANACAK?

İsrail-Hamas arsında gerçekleşen geçici ateşkes ve esir takasında neler yaşanacak?

  • 08:00(TSİ) itibariyle İsrail ile Filistin arasında 4 günlük geçici ateşkes başladı.
  • Filistin’de esir alınan 13 İsrail’li sivil saat 17:00 (TSİ) serbest bırakılacak.
  • Hamas tarafından esir alınan siviller Refah Sınır Kapısı’na kadar Kızıl Haç eşliğinde getirilecek. Kimlikleri tespit edildikten sonra rehineler İsrail Ordusuna teslim edilecek.
  • Aynı anda İsrail’den de Filistinli 39 esir getirilecek. Esir alınan Filistinliler Damon ve Megiddo hapishanelerinden Batı Şeria’daki Ofer hapishanesine getirilecek. Daha sonra sınır kapısına götürülerek ailelerine teslim edilecekler.
  • Daha sonra Mısır’dan Gazze’ye insani yardım ulaşımı yapılacak. Hamas, Gazze’ye her gün 200 yardım kamyonu gireceği belirtti.