Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Hamas İle Anlaşma Detayları

İsrail, Hamas ile esir

İsrail, Hamas ile esir değişimi ve ateşkes konusunda anlaştı. Anlaşmaya dair tüm bilgiler haberimizde yer almaktadır.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri devam ederken İsrail ile Hamas esir değişimi ve kısa süreli ateşkes konusunda anlaştı.

50 İSRAİLLİ ESİRE KARŞILIK 150 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILACAK

Hamas’ın yaptığı açıklamada, “Bırakacağımız 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli esir serbest bırakılacak, 4 gün ateşkes olacak ve insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce tır Gazze’ye girecek” ifadelerini kullandı. Söz konusu karar İsrail Başbakanlık Basın Ofisi onayladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu öncülüğünde toplanan hükümet kabinesinin onayladığı karar duyuruldu. İsrail Hükümeti Gazze’deki İsrailli esirlerin tümünün geri getirilmesi hedefinin ilk aşamasını onayladığı belirtildi.

50 REHİNE 4 GÜNLÜK SÜREDE SERBEST BIRAKILACAK

Açıklamada, “Buna göre, kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 günlük sürede serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor.

Her 10 esirin serbest bırakılmasının, çatışmalara ek bir gün daha ara verilmesini sağlayacak.

Tüm esirlerin geri getirilmesi, Hamas’ın tasfiyesinin tamamlanması ve Gazze Şeridi’nde İsrail’e yeni bir tehdit gelmemesini sağlamak için savaşı sürdüreceğiz.” ifadesi kullanıldı.

Hamas’ın İsrail ile anlaşmasının diğer bir maddesi ise ateşkesin sağlanacağı 4 gün süre zarfı içerisinde Gazze şeridi içerisine insani yardım malzemesi ve yakıt taşıyan tırların gireceği, kuzey ve güneyi fark etmeksizin Gazze Şeridi’nin istisnası her bölgesine yakıt ve yardım malzemesi taşınacağı bildirildi.

HAMAS’IN ELİNDE KAÇ TANE ESİR VAR?

İsrail’e göre Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.