Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cevdet Yılmaz: Gençlere Evlilik Kredisi Dediğimiz 150 Bin Lira

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlğı Külliyesinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Aile ve Gençlik Fonu kurulması hakkında kanun teklifi ne sorusuna, Yılmaz:”Önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacak. Sonra tüm Türkiye’ye yaygınlaşacak. Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin lira, iki yılı geri ödemesiz, 4 yıllık krediyle destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride sonlar, imkanlar arttıkça başka destekler de tabi ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Yılmaz,” Merkez Bankası ile BDDK, ikinci ve üçüncü ev alımında krediyle erişimi zorlaştırdı, biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir süzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.

Konut sahiliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde.. Aksi takdirde sırf krediyi düşürürseniz, konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.