Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Osman Aşkın Bak: Karekod Uygulaması Getiriyoruz

Dün Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı kabine

Dün Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı gerçekleşti. Toplantı 3 saat gibi bir sürede gerçekleştirildi. Kabine toplantısının ardından Bakan tek tek açıklamalarda bulundu. Bunlardan birtanesi ise Gençlik ve Spor Bakanı olan  Osman Aşıkın Bak, Bakan Bak açıklamasında,” Asansörlerimize Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile karekod uygulaması getiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Geçlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Açıklamaları:

” Asansözlerimize Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile karekod uygulaması getiriyoruz. Oradan öğrenci her şeyi şeffaf şekilde görecek. Asansörün tipi, bakımının ne imkanda yapıldığı gibi bilgiler karekoddan görülecek. Karekodların yerleştirilmesi çok kısa bir süre içinde tamamlanacak.”

Yurtlar Dolaşılıyor

” Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından mühendisler görevlendirildi, bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor.”

Aydın’daki Asansör Kazasında 3 Kişi Tutuklandı

” Aydın’daki asansör kazasında adli soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı. İdari soruşturmada ise görevlendirilen bakanlık müfettişi rapor hazırlıyor. Yurtlardaki asansözlerde güvenlik tertibatları var. Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı yaşanmamıştır.”

Öğrenci Yutlarındaki Asansör Sözleşmeleri Her Sene Yenileniyor

” Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere oyomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenileniyor, bakımları yapılıyor.”