Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netenyahu Dünyaya Seslendi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu Gazze’deki katliamlarla ilgili dünyaya seslendi. Netenyahu, “Meslektaşlarımla birlikte birlikte bu baskıları reddediyoruz ve dünyaya sesleniyorum. Zafere kadar savaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Netenyahu, dün gece düzenlediği basın toplantısında “Meslektaşlarımla birlikte bu baskıları reddediyoruz. ve dünyaya sesleniyorum. Zafere kadar savaşmaya devam edeceğiz. Hamas’ı yok edene ve rehinelerimizi evine geri getirene kadar.” ifadelerini kullandı.

ABD içinden ve dünya genelinden gelen baskının arttığını belirten Netenyahu, “Tam bir ateşkesi kabul etmemiz için bize baskı yaptılar, biz de reddettik. Sadece geçici bir ateşkesi ve sadece rehinelerimizin iadesi karşılığında kabul edeceğiz. Zafere kadar savaşmaya devam edeceğiz. Hamas’ı yok edene kadar rehinelerimizi evlerine geri getirene kadar.

“İNSANİ YARDIM OLMADAN EN İYİ DOSTLARIMIZ BİLE ZAMAN İÇİNDE BİZİ DESTEKLEMEKTE ZORLANIR”

İnsani yardım konusunda yorum yapmak istemiyorum. Her şeyden önce, İsrail savaş kanunlarına göre hareket etmektedir. Dünyanın en ahlaklı ordusu olan ordumuz işte böyle çalışır. İnsani yardım aynı zamanda uluslararası desteğin devamı için de elzemdir. İnsani yardım olmadan en iyi dostlarımız bile zaman içinde bizi desteklemekte zorlanır ve savaşı sonuna kadar sürdürmemiz çok zor olur.

“ÜÇ GÖREVE BAĞLI KALMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİM”

Baskı artsa bile, bildiğim ve herkesin uyması gereken üç göreve bağlı kalmaktan vazgeçmeyeceğim.

  • İlk görev, mutlak zafere ulaşmak, Hamas’ı yok etmek.
  • İkinci görev ise rehineleri geri getirmek. Bu kutsal görevden sala vazgeçmeyeceğiz. Bu görev bize daima rehberlik edecek.
  • Üçüncü görev, zaferden sonra Gazze’nin bir daha asla İsrail vatandaşlarını tehdit etmemesini sağlamak. IMF her türlü tehdide karşı Gazze Şeridi’nde tam bir hareket serbestisine sahip olacak.”

dedi.