Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır ve Mardin’de Çıkan Yangında Can Kaybı Sayısı 15’e Yükseldi!

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Çınar

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında bölgede çıkan yangında can kaybı sayısı arttı. Bölgedeki yerleşim yerlerine sıçrayan yangında Zekiye Erdenli’nin de yaşamını yitirdiği belirlendi. Erdenli’nin ölümüyle, yangındaki can kaybı sayısı toplamda 15’e yükseldi. Bölgede çıkan yangından etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, 2 kişinin ise tedavileri hala devam ediyor.

20 Haziran’da Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde saat 22.15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yübağ, Şenyuva ve Yetkiner mahallerleri istikametine ilerlemiş yangın, ekipler ve vatandaşların yoğun çalışması sonucunda kontrol altına alınmıştı.

20 Haziran’da Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçesinde çıkan yangında yaşamını yitirenlerin isimleri şu şekilde:

“Mazıdağı ilçesinin Yücebağ Mahallesi’nde Şeyhmus Demir (17), Hasan Demir (40), Mazhar Demir (28), Nuri Demir (38), Sinan Deviren (24), Remzi Yılmaz (25), Resul Yılmaz (18), Azat Yılmaz (23), Taliha Demir (59), Fadıl Demir (52), Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi’nde Ubeydullah Buğdaycı (30), Abdurrahman Buğdaycı (15), Çınar’ın Yazçiçeği Mahallesi’nde İsmail Yardımcı (46), Kerime Erdemli (55) ve Zekiye Erdemli (58).”

CAN KAYBI 15’E  ÇIKTI

Çıkan yangından etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, tedavisi süren 3 kişiden Zekiye Erdenli, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata tutunamadı.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işleminin ardından Erdenli’nin cenazesi, Çınar ilçesi Yazçiçeği Mahallesi’nde toprağa verildi.