Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamas, İsrail’in Yakıt Temini İle İlgili Açıklamalarına Yanıt Verdi!

İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yakıt

İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yakıt teminini Hamas’ın engellediğine yönelik iddialarına yazılı açıklama yaptı. Hamas açıklamasında, “Şifa Hastanesinin yönetiminde bir taraf değiliz. Hamas’ın orada karar alma mekanizmasında herhangi bir varlığı yoktur. Hastane teknik ve idari işlerini yürüten Filistin Sağlık Bakanlığının yönetimine tümüyle bağlıdır.” ifadelerine yer verdi.

İsrail tarafından yapılan, “Yakıt temin edilmesi teklifinin Hamas tarafından reddedildiği” iddiaları üzerine Hamas tarafından açıklama yapıldı.

“HASTANE FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞININ YÖNETİMİNE TÜMÜYLE BAĞLIDIR”

Hamas, Telegram sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, “Hamas Hareketi, Şifa Hastanesinin yönetiminde bir taraf değildir. Orada karar alma mekanizmasında herhangi bir varlığı yoktur. Hastane, teknik ve idari işlerini yürüten Filistin Sağlık Bakanlığının yönetimine tümüyle bağlıdır.

Şifa Hastanesi, işgal güçlerinin hastaneye yalnızca 300 litre yakıt verilmesi teklifinin elektrik, yiyecek ya da su olmaksızın hastaneye sığınan kuşatma altında olanların, sağlık ekiplerinin, bebeklerin, çocukların, hastaların acıları ve çektiği işkenceleri hafife almak anlamına geldiğini ortaya çıkarmıştır.

“UCUZ BİR REKLAM KAMPANYASI YÜRÜTME ÇABASI İÇİNDELER”

Söz konusu bu yakıt miktarı, jeneratörleri yarım saatten fazla çalışmaya yetmez. İşgal güçleri, bu teklifle yakıt, su ve ilaç girişini engelleyerek, hastanelere saldırılarını, sağlık personelini öldürmeyi, hastaların hayatını tehlikeye atmayı ve insanlık dışı suçlarını gizleme ve çirkin yüzüne makyaj sürmek gibi ucuz bir reklam kampanyası yürütme çabası içindedir.” İfadesini kullandı.