Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hyundai, Elektrikli Araç Üretim Fabrikasını Nerede Açacak?

Hyundai Motor, elektrikli araç

Hyundai Motor, elektrikli araç üretecek bir fabrika kuracağını açıkladı. Söz konusu fabrikanın Güney Kore’de kurulacağı ve 2026 yılında seri üretime geçeceği planlanıyor. yaklaşık 2 trilyon Won yatırım yapılacak olan fabrika, yılda ortalama 200.000 elektrikli araç üretilecek kapasiteye sahip olacak.

 

HYUNDAİ’NİN YENİ FABRİKASI  NE ZAMAN HİZMETE GİRECEK?

Güney Kore’nin önde gelen otomobil firması olan Hyundai Güney Kore’de elektrikli araç üretecek bir fabrika kuracağını açıkladı.

Hyundai Motor’un yaptığı açıklamada, ülkede elektrikli araç üretecek bir fabrika kurarak 2026’da seri üretime başlamayı planladıklarını bildirdi.

Sirke, Seul’un yaklaşık 300 km güneydoğusundaki Ulsan kentinde 548 bin metre karelik alana yılda 200 bin elektrikli araç üretme kapasitesine sahip elektrikli araç fabrikası için temel atma töreni gerçekleştirildi.

İLK MODELİ “SUV” OLACAK!

Fabrikaya 2 trilyon Won (1,5 milyar ABD doları) tutarında yatırım yapılacak.

Hyundai Motor Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Chung Eui-sun yaptığı açıklamada, “Ulsan’da elektrikli araç üretecek yeni fabrika, önümüzdeki 50 yıl elektrifikasyon çağı için umut vadeden bir geleceğin başlangıcıdır.” ifadelerini kullandı.

Hyundai, fabrikada yapılacak olan otomobilin ilk modelinin, Genesis’e ait elektrikli spor kullanımlı araç modeli (SUV) olacağını açıkladı.