Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ; Batı Şeria’da Katliyamlar Yapılıyor !

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Asrın İş İnsanları Derneği, toplantısında yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’ye uyguladığı saldırıları ele alarak, ‘Gazze’deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için gayret ve mücadele ediyoruz ‘ ifadelerini kullandı.

İstanbul Bakırköy’de düzenlenen Asrın İş İnsanları Derneği toplantısında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un gündeminde İsrail’in Gazze’ye uyguladığı vahşet vardı ve konuşmasında ‘ Gazze’deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için gayret ve mücadele ediyoruz’ ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ; ” Dünya artık bugün geldiği noktada hem ekonomik dengesizlikler ve adaletsizlikler hem siyasi dengesizlikler ve hakkaniyetten uzak bir sistamin olması dolayısıyla her an daha büyük çatışmalara gebe bir hale gelmiştir. Özellikle Gazze’deki katliam da bugünün meselesi değildir, dünün meselesidir. Dün dediğim tarihte 1991’de Amerika’nın Irak’ı işgaliyle başlamıştır. Amerika’nın Irak’ı işgali şu anlamdadır ; kendilerinden başka söz sahibi olan bir güç bu bölgede olmasın. Nasılsa her türlü gücümüz elimizde var. Dünyada ne yaparsak yapalım bizden hesap soracak bir mekanizma yok. Bunu bildikleri için buraya geldiler. O zaman ABD Dış İşleri Bakanı hanımefendinin söylediği bir söz vardı, Dünyada önümüzdeki dönemde bölgede 22 ülkenin sınırları değişecektir.’ Bu sözü hatırlayın. Oldu mu ? Maalesef oldu. Irak parçalandı, Suriye parçalandı, Yemen parçalandı, Lübnan, Mısır siyaseten parçalandı. Libya fiziken parçalandı. Şimdi bu çoğrafyayı yeniden dizayn etme meselesi aslında sadece bir ülkenin ya da bir ülkeler grubunun kendilerince dünyaya hakim olma çabası değil, bir zihniyetin dünyayı getirdiği noktadır.” ifadesini kullandı.

Numan Kurtulmuş batı ülkelerin Filistinde yaşananlara sessiz kaldığını belirterek ; ” Bugün geldiğimiz noktada maalesef ortadan fiilen, fiziksel bir Filistin Devleti’nin olduğunu söylemek mümkün değildir.  Sadece Gazze üzerindeki insani bu katliamlar hatta katliamda az kalıyor, katliamı aşan soykırım. Batı Şeria’da katliamlar yapılıyor. İnsanlar zaten evlerinden, yurtlarından ediliyor. Bu  noktada hem sorumluluğumuz gereği hem insani ve vicdani sorumluluğumuz gereği her türlü gücümüzü ortaya koyarak Gazze’deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için gayret ve mücadele ediyoruz. Hepimiz can siperhane bir şekilde 8 Ekim sabahından itibaren seferber olmuş, bu katliam nasıl durdurulabilir diye mücadele veriyoruz. Zor bir döneme giriyoruz. Filistin’de gelinen nokta aslındaBatı dünyasının yüzünü bir kere daha deşifre ediyor. Dün Auschwitz kamplarında yapılanlar karşısında, Srebrenitsa katliamı karşısında yapılanlar karşısında ve bugün Gazze’de olan bitenler karşısında Batılı tavır hiç değişmemiştir. Ya görmezden gelirler ta zalime destek olurlar, yada mazlumu savumuyoruz diye ortaya çıkarak yine zalime pay biçerler. Hiç değişmemiştir. Tarih böyledir, insanlık tarihi böyledir. Hep başından itibaren hak ve hakikat ölçüsü içerisinde mücadeleler verilmiştir. Ben inşallah bu meselenin sonunda yeryüzünde hakkaniyet sahibi insanların daha gür sedayla konuşacaklarına yürekten inanıyorum. Dünyadaki yaşadığımız bu zülmün sona ermesi için, dünyadaki sistemin değiştirilebilmesinin şart olduğunun altını çiziyorum” şeklinde konuştu.