Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta Şehir Hastanesi Yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 Yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunum esnasındaki açıklamasında, Hatay, Malatya ve  Kahramanmaraş’ta Şehir Hastanesi yapmak için proje çalışmalarına başlandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 Yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı Sunum esnasındaki açıklamasında,  Hatay Malatya ve Kahramanmaraş’ta Şehir Hastanesi yapmak için proje çalışmalarına başlandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2024 Yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklama şu şekilde;

“DEPREMİN YARALARINI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”

“Acil müdahale ünitelerimiz ve sahra hastanelerimizle sağlık hizmetini kesintisiz sürdürdük. 52 günde inşaatını tamamlayarak depremin 105’inci gününde açtığımız Hatay Defne Devlet Hastanemizin yanında bölgeye kazandırdığımız ve inşaatına başlanan hastanelerimizle depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.

“2 HAFTA İÇİNDE HİZMETE AÇACAĞIZ”

Samandağ Devlet Hastanesi, Arsuz Devlet Hastanesi, Hassa Devlet Hastanesi ve Belen Devlet Hastanesini bu dönemde hizmete açtık. İskenderun Devlet Hastanesi’de hizmete hazır durumda iki hafta içinde burayı da hizmete açmış olacağız.

“PROJE ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK”

Hatay Antakya, Erzin, Altınözü, Payaz, Gaziantep Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş Merkez, Nurhak Türkoğlu ve Adıyaman Çelikhan’da toplam 1588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanelerimizle, Mart 2024 tarihi itibariyle vatandaşlarımıza hizmet sunmayı hedefliyoruz.

Bununla birlikte Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de Şehir Hastaneleri yapmak için proje çalışmalarını başlattık. ” ifadelerini kullandı.