Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçtaroğlu’ndan Açıklama: Neden İkinci Tur Öncesi Adaylıktan Çekilmedi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Genel Başkanlık seçimlerinde 13 yıl sonra Başkanlık koltuğunu Özgür Özel’e kaptıran Kemal Kılıçtaroğlu, ikinci turda neden adaylıktan çekilmediğini anlattı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşen 38. Kurultay’ında Genel Başkanlık seçimi yapıldı. 2. turda 13 yıl sonra koltuğu Özgür Özel’e kaptıran Kemal Kılıçtaroğlu, gündeme konu olan, “neden ikinci tur öncesi adaylıktan çekilmedi?” ve “Neden Özgür Özel’in eli havaya kaldırmadı?” sorularına cevap verdi.

KILIÇTAROĞLU NEDEN İKİNCİ TUR ÖNCESİ ADAYLIKTAN ÇEKİLMEDİ?

13 yıl CHP’nin Genel Başkanlığını yapan Kemal Kılıçtaroğlu, gündemde olan “2. tur öncesi neden adaylıktan çekilmedi?” sorusuna cevap olarak, “Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu.

Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. ‘Özgür Bey’i de çağırısın, ben elini de kaldırayım’ dedim. Fakat daha genel kurulu salonuna gitmeden @ekremedit diye bir twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Bu tweet hesabının Ekrem Bey’e yakın olduğu söylendi. Bu tweet çok ağırıma gitti. Yani

Kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım. Ağzımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bunu bir talimatla yerine getiriyormuşum gibi bir söylem. Beni çok rahatsız etti.

Sonra gittim oraya tabi bunu diğer arkadaşlar da okumuşlar. Orada ‘Gitmeyin, adaylıktan vazgeçmeyin’ diye bağıranlar oldu.

Onların hepsi çok önemli değil de önemli olan orada bir depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz’ dedi. Öyle deyince de tabi akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu.” ifadelerini kullandı.

CHP 38.OLAĞAN KURULTAYINDA NELER OLDU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçtaroğlu ve Özgür Özel  CHP’nin 8. Genel Başkanlığı için yarıştı.

1366 delegenin katıldığı seçimin ilk turunda Kılıçtaroğlu 664 oy, Özgür Özel ise 682 oy aldı. İlk turda çoğunluk sağlanmadığı için seçim 2. tura kaldı.

Seçimin 2. turunda Kemal Kılıçtaroğlu 536 oy, Özgür Özel ise 812 oy alarak çoğunluğu sağladı ve CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.

Saat 10:00’da başlayan 38. Olağan Kurultay’ında 4 kişi adaydı. İlhan Cihaner ve Örsan Kunter Öymen seçimin başlamasına dakikalar kala adaylıktan çekilerek Kemal Kılıçtaroğlu ve Özgür Özel’i baş başa bıraktılar.

Seçimin ilk turu saat 21:00’da başladı. Ayrı bir salonda 23 sandıkta gerçekleştirilen seçimde oy çoğunluğu saplanmadığı için seçim ikinci tura kaldı.

2. tur seçimi saat 00:30’da başladı ve saat 02:30’da sona erdi. Seçimi 812 oy alarak Özgür Özel kazandı.