Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçdaroğlu CHP 38.Olağan Kurultayını Ayağa Kaldırdı !

Ankara Spor Salonunda düzenlenen

Ankara Spor Salonunda düzenlenen CHP 38.Olağan Kurultayı başladı.Gözlerin çevrildiği Kurultayda CHP Genel Başkanlığı için tekrardan aday olan Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada Salonu çoşturdu. Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerini vurgulayarak ; ” Msadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler oldu. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” dedi ve bu konuşmanın ardından salon çaşkuyla ayağa kalktı.

14 Mayıs Seçimlerine Yönelik Konuşan Kılıçdaroğlu

” 6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık ve halkımızla paylaştık. Güçlendirilmiş parlementer sistem için çalışmalar yaptık. İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler oldu. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım.’ dedi ve bu sözünden dolayı salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Şimdi 100. Yılımızı Kutluyoruz

” 100 yıllık bir tarih her siyasal partiye nasip olan bir tarih değildir. 100 yıllık tarih içerisinde genel başkanlarımız tutuklandı, hapse girdi. Yılmadık. Şimdi 100. yılımızı kutluyoruz. ataürkiye’de hiçbir partiye nasip olmayacak tarihi beraber yaşıyoruz.  CHP’yi 100 yıl yaşatan gerçek kuruluşunun savaş meydanlarında Kuvayi Milliye’ciler tarafından gerçekleştirilmesidir. Biz sıradan bir parti değiliz. Biz Kuvayi Milliyecilerin Partisiyiz. Biz Atatürk’ün partisiyiz. Biz hiçbir evladımızın yatağa aç girmemesi için mücadele eden bir partiyiz. Biz herkesin inancına, herkesin kimliğine, yaşam tarzına saygı duyan bir partiyiz.”

Bu Salonda 5’li Çeteler Yok

” 1oo yılı yaşatanın örgütlerimiz olduğunu kimsenin unutmaması gerekir. Örgütlerimiz, 100 yıllık mirası yaşatanlardır. Bu salon diğer partilerin kurultaylarına benzemez. Bu salonda 5’li çeteler, oligarklar, uyuşturucu baronları yok. Bundan sonra da asla olmayacaktır. Bu salonda mafya bozuntuları, rüşvetçiler yok. Bundan sonrada olmayacaktır.”

Örgütler 100 Yıllık Birikimin Temel Taşlarıdır

” Bizim kurultaylarımız her türlü düşüncenin özgürce sorgulandığı kurultaylardır. Bu aynı zamanda aydınlanmanın  güvencesini ve sürekliliğini gösterir. Onların kurultayları ise haber değeri olmayan kurultaylardır. 3 temel noktayı ifade edeyim. Partinin yükünü taşıyan örgütlerdir. Örgütler 100 yıllık birikimin temel taşlarıdır. Ben dahil hiç kimse; ben dahil, kendisini partisinin üzerinde göremez.”

Maddeler Halinde Ülkenin İçinde Bulunduğu Tabloyu İlginize Sunacağım

  • Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda anayasaya fiilen askıya alınmıştır
  • Saray devleti çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyadır.
  • Yoksulluğu yaymak ve derinleştirmek, milyonları yardıma muhta hale getirmek Saray’ın politikası haline gelmiştir. Yoksulluk bir anlamda kabullenerek sürdürülebilir bir kültür haline dönüştürülmüştür. Türkiye’yi öyle bir noktaya getirdilerki yasa dışı zenginleşme hayranlıkla izlenir hale geldi.
  • Türkiye fiilen yarı açık cezaevine dönmüş durumdadır.
  • İktidarda kalmak için her türlü hile ve sahtekarlığı yapmak Saray’ın politikası haline gelmiştir. Bir kan denizine dönüşen Filistin’de bile Türkiye’nin sözü geçmemektedir.
  • Türkiye, para karşılığı yanlış dış politikalar sonucu sığınmacı deposu halinde dönüştürülmüştür.

Biz Umudumuzla Tarihe Yön Vereceğiz

” Bu maddeler tablonun bir yüzüdür. Saray’ın ahlaki ve siyasi meşruiyetinin artık sorgulanması gerekir. Bu tablonun diğer yüzü, biz CHP’lilere verilen görevi göstermektedir. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek ve var olan sorunları çözmek durumundayız. Elbette bütün bunlar olurken asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Biz umudumuzla, tarihe yön vereceğiz. Atatürk’umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’der. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Bu salondaki hiç kimsenin umudunu yitirmeye yetkiside hakkı da yoktur !

Biz Kimsesizlere Sahip Çıktık

” Biz kimsesizlere sahip çıktık, onların sesini yükseltmek için mücadele ettik. Hangi siyasi parti apartman görevlilerinin yanına gitti ?  Ben, haramzadelerin sofrasına oturmadım.  O insanların sofrasına oturdum. Onlar da bizim Halil İbrahim sofrasına oturdu, dertlerini anlattı.”

Adaylığını Açıkladı

” Bende bir sonraki kurultayda sizlerin arasında oturup seçilen yeni genel başkanımı alkışlayacağım .”