Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3.500 Yıl Önce Yaşamış, “Çığlık Atan Kadın” Bilim Adamalarını Şaşırttı

Bundan tam 3.500 yıl

Bundan tam 3.500 yıl önce yaşamış ‘Çığlık Atan kadın’ mumyası, araştırma yapan bilim insanlarını şaşırttı. 1935 yılında bulunan mumya, ölüm anında acı içinde çığlık atarken donmuş gibi görünüyor. Yapılan araştırmalar, 48 yaşında, 1.54 metre boyunda ve hafif omurga artritli olduğunu gösterdi. O dönemin geleneğinin aksine iç organları çıkarılmamış olması, mumyanın durumu hakkında yeni sorular doğuruyor. kadının ölüm nedeni ise hala gizemini koruyor.

3.500 yıl önce Mısır’da yaşamış bir mumya, araştırmacıların dikkatini çekti. “Çığlık atan Kadıné olarak adlandırılan bu mumya, ölüm anında acı içinde çığlık atarken donup kalmış pgibi görünüyor.

1935 yılında bulunan mumya, siyah peruk ve değerli yüzükler taşıyan bir kadına ait. Bilim insanları, en son teknolojileri kullanarak mumyayı inceledi.

Bilim adamları, kadının 48 yaşalrında, 1.54 metre boyunda olduğunu ve hafif omurga artriti yaşadığını gösterdi. Mumyalama işlemlerinde pahalı malzemeler kullanılmış, bu da kadının önemli biri olabileceğini düşündürüyor.

Dr. Sahar Saleem, mumyalanmış kadının yüz ifadesinin “kadavra spazmı” olabileceğini belirtti. Bu, şiddetli ve acı dolu ölümü işaret ediyor.

Ayrıca ilginç bir şekilde, o dönemim mumyalama geleneğinin aksine, kadının iç organları çıkarılmamış. Bu durum, mumyanın neden ve nasıl bu halde kaldığı konusunda yeni sorular doğruyor.

 

 

d