Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Alt Sınırı Kaç TL?

Asgari ücret alt sınırı

Asgari ücret alt sınırı ile ilgili dün açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz onun üzerinden bir pazarlık olur” demişti. Açıklamaların ardından yoğu tepkiler sonrasında Atalay bugün ağız değiştirdi. Türk-İş’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, pazarlıkta alt sınır 14 bin 25 TL olduğu haberinin gerçekleri yansıtmadığı ve taban fiyatın masada bulunan komisyon üyelerinin kararıyla belirleneceği açıklandı.

Türk-İş Genel Kurulu Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından asgari ücret le ilgili yapılan açıklamada “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok” dedi.

Ayrıca Atalay, ” Türk-iş’in asgari ücret teklifi netleşti” şeklindeki çıkan haberlerin geleceği yansıtmadığını bildirdi.

DÜN ALT SINIRIN 14 BİN 25 LİRA OLACAĞINI İŞARET ETMİŞTİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından, 11 Aralık’ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi dün ilk kez rakam telaffuz etti.

Atalay, “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz onun üzerinden bir pazarlık olur” diyerek, asgari ücret pazarlığında alt sınırın 4 kişilik ailesinin açlık sınırı olan 14 bir 25 lira olduğunu işaret etti.

TÜRK-İŞ TARAFINDAN AÇIKLAMA

Dün Atalay tarafından yapılan açıklamalara gelen tepkiler sonrasında Türk-İş ağız değiştirdi. Türk-İş Genel Kurulu’nda Genel Başkan Ergün Atalay’ın “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok” ifadelerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Türk-İş’in 2024 yılı asgari ücret ile ilgili taban fiyatı belli oldu” şeklindeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.