Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

20 İlde Çocuk Müstehcenliği ve Tacizine Yönelik Operasyon! 35 Kişi Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 20 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-16” operasyonlarında 35 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “SİBERGÖZ-16” operasyonlarında, Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile mücadele kapsamında 35 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

“SANAL DEVRİYELERİMİZ 7 GÜN 24 SAAT GÖREVLERİNİN BAŞINDA”

Çocuklarımızı korumak için suçlarla mücadele etmeye kararlıyız! diyen Yerlikaya, “Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.” dedi.

Sosyal medya uygulamaları üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, .eşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaştığı tespit edildi. 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “SİBERGÖZ-16” operasyonlarında 35 şüpheli yakalandı.

OPERASYON YAPILAN 20 İL

Ankara Merkezli, Adana, Aydın, Ağrı, Bolu, Bursa, Denizli, Çorum, Kayseri, İstanbul, Konya, Kırıkkale, Malatya, Sakarya, Muğla, Sivas, Sinop, Tokat, Yalova, Tekirdağ’da eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarında çok sayıda dijital materyale el konuldu.