Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

20 İlde Büyük KALKAN-5 Operasyonu! 74 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 20 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-5” operasyonlarında 74 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 1510 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 20 ilde düzenlenen “KALKAN-5” operasyonları kapsamında 74 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 1510 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürdürülecektir! diyen Yerlikaya, “İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

63 AYRI YERE OPERASYON DÜZENLENDİ

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Ağrı, Bitlis, Çanakkale, Bolu, Gaziantep, Edirne, Kocaeli, Malatya, Iğdır, Konya, Nevşehir, Sakarya, Muğla, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 20 ilde jandarma, polis ve sahil güvenlikleri tarafından 63 ayrı yere operasyon düzenlendi.

OPERASYONDA

74 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 5’i tutuklandı. 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri ise devam ediyor.

31 Aralık 2023 tarihinde İstanbul başta olmak üzere 81 ilde, valiler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçları ve uzman personelleri ile polis, jandarma ve sahil güvenlikler denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Başta İstanbul’un farklı yerlerindeki 52 Mobil Göç Noktası araçları ve Göç İdaresi Başkanlığındaki 156 uzman personelleri olmak üzere ülke genelinde toplam 97 Mobil Göç Noktası araçları ve Göç İdaresi Başkanlığındaki 291 uzman personeller 24 saat boyunca denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden valilerimizi, operasyonları düzenleyen jandarmamızı, polisimiz ve sahil güvenliğimiz ile Göç İdaresi Başkanlığımızdaki uzman personelimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.