Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Naci Görür Uyardı! Heran 7 Büyüklüğünde Deprem Olabilir!

Geçtiğimiz günlerde Hakkari ve

Geçtiğimiz günlerde Hakkari ve Tunceli’de meydana gelen büyüklükleri 4’ün üzerindeki depremlerden sonra gözler doğu Anadolu’ya çevrildi. Prof.Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzerinde deprem üretebileceğinin uyarısını yaptı.

Deprem uzmanı olan Prof.Dr. Naci Görür Maraş’ta yaşanan depremin ardından, bölgede aşırı derecede sıkışma olduğunu ve basınç biriktiğini açıkladı. Ayrıca Naci Görür deprem riski olan bölgelerde depreme dayanıklı dirençli kentler çağrısında bulundu.

Naci Görür’ün Uyarısı

” Tunceli’nin 4 tarafı faylarla çevrili. Ovacık, Malatya, Doğu Anadolu, Nazımiye Fayı var. Nazımiye, Pülümür, Tunceli bu fayların arasında.. Kuzey Anadolu Fayı’nın Erzincan ile Bingöl- Karlıova arasında en son deprem 1784’te .. Yedisu Fayı, her 250 sende bir deprem üretir. Fayın tekrrür periyodu dolmuş, hem de 6 Şubat depremleri bu fayların uç kesimlerine stres transfer etmiş olabilir. Stres transferi nedeniyle bu faylarda oluşabilecek depremi öne çekmiş olabilir. Onun için endişe ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Görür:” 6 Şubat’ta öyle büyük depremler olduki Arap Levhası 7 metre Kuzey’e hareket etti ve o Bitlis- Zagros kuşağını yerle bir etti. adıyaman’dan başlayarak Hakkari’ye kadar olan her ilde deprem bekliyebiliriz. İnsanlarımız ölmesin, gerekli hazırlıklar yapılsın” dedi.