Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Diplomat Osman Köse’nin Katili Terörist Cemil Akar Etkisiz Hale Getirildi

Türk diplomat Osman Köse’yi

Türk diplomat Osman Köse’yi 17 Temmuz 2019’da Irak’ta bir restoranda pusuya düşürerek şehit eden PKK’lı Renas Derik kod adlı Cemil Akar, MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyinde düzenlediği hava harekâtında etkisiz hale getirildi.

Türk diplomat Osman Köse’yi pusuya düşürerek şehit eden PKK’lı Renas Derik kod adlı Cemil Akar, MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyinde düzenlediği hava harekâtında etkisiz hale getirildi.

MİT VE TSK’INN HAVA HAREKÂTINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk diplomat Osman Köse,görev yaptığı Erbil’de bir restoranda PKK/KCK’lı teröristlerin hain pususu sonucu şehit olmuştu. Osman Köse’yi şehit eden PKK’lı Cemil Akar’ın restorandan kaçış anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansımıştı.

MİT, güvenlik kamerası görüntüleri üzerine detaylı bir çalışma başlatarak eylem sonrası görüntüleri en ince ayrıntısına kadar inceledi. Yapılan incelemeler sonrasında teröristlerin, eylem sonrasında Erbil’den kaçarak Süleymaniye bölgesine geçtiği tespit edildi. Süleymaniye’nin kuzeyinde Kandil alanına ulaştığı belirlenen terörist Akar’ın kimliğine ve bulunduğu bölgeye ilişkin detaylı bilgilere ulaşıldı.

MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyinde icra ettiği ortak hava harekâtında Renas Derik kod adlı Cemil Akar etkisiz hale getirildi.

RENAS DERİK KOD ADLI CEMİL AKAR KİMDİR?

Renas Derik kod adlı Cemil Akar, 2014 sonlarında illegal olarak Türkiye’den Suriye’ye geçerek örgütün kırsal kadrolarına katıldı. PKK/KCK’nın sözde Özel Güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdi. 2017’de Mahmur’da istihbarat eğitimi aldı. Erbil saldırısı öncesinde diğer eylemcilerle buluşmak ve eylem planlamasını yapmak üzere kırsal alandan Mahmur Kampı’na intikal etti.